ЮЛИ.com

july.saitbg.com

Научете повече за света

Фешън Калърс - Дамски Сака
Четвъртък, 16 Юли 2015 20:26

Нощни каубои

Написана от 
Оценете
(0 гласа)

Пътуването отваря нови предизвикателства пред хората. Тогава, те се чувстват истински хора, карайки ги да преосмислят своя живот. Моментните състояния на пътуването са предмет на много творби от областта на музиката, литературата, киното и др. Когато пътуват, хората сякаш забравят проблемите, които ги съпътстват в забързаното градско ежедневие. За тях, времето започва да преминава по-бавно, карайки ги да се вглеждат и наслаждават на „маловажни” неща, като крайпътните гледки и преминаващите, като на филмова лента, градчета.

Пътуването забавя времето, за да разшири погледа ни навън, към пространството и навътре – към нас самите. Хората, пътуващи по-често, знаят, че най-доброто време за движение по пътищата е нощем. Тогава, особено през лятото, можем да се наслаждаваме на светлините на крайпътните населени места и свежия вятър. Тогава, не е необходимо да правим, каквото и да е, можем да се вглеждаме в безкрайните линии на шосето, осветявано от автомобилните халогени и да слушаме ритмичната работа на автомобилните части.

Нощта е занимание самотно и това много добре го знаят нощните каубои, за които пътуването през тази част на денонощието носи определено очарование. В подобни ситуации ние не се нуждаем, дори и от спътник. Светлините, които премигват в купето са границите на нашия малък свят, който се разтапя в безкрайността на маршрута. Тогава, светлините на различните уреди за табло ни се струват магически, като тази магия са запечатва завинаги в нашето съзнание.

Дори и да сме пътували повече, отколкото бихме искали, нощните скитания по пътищата ни дават спокойствието, което не може да бъде постигнато в измамното бездействие на градския трафик. Неслучайно, повечето шофьори предпочитат да пътуват късно вечер или в най-ранните часове сутрин. Това може да се обясни и с липсата на движение по пътищата, което би ги улеснило, неимоверно. Но, в основата на тези пътувания се крие, преди всичко, магията на нощта, която те предизвиква…

Прочетена 1302 пъти