ЮЛИ.com

july.saitbg.com

Научете повече за света

Фешън Калърс - Дамски Сака
Петък, 07 Ноември 2014 12:25

6 алтернативни принципа в изучаване на чужди езици

Написана от 
Оценете
(0 гласа)

Става дума за онзи индивидуален подход, който у всеки човек е заложен. Подход към учение, прогрес, кариерно развитие или личностно израстване. Именно този подход помага на всеки от вас да бъде достатъчно мотивиран избирайки да направи поредната стъпка в живота.

 

Предвид сложността, която много хора изтъкват за водеща причина за това да не учат чужди езици, предвидихме няколко алтернативни принципа, към които всеки може да се стреми.

Сред водещите от тях са:

  1. Принципа на изграждащата „архитектура“ – той се базира на градивността и заложеният у всеки мотив. Да изучаваш един или няколко чужди езика трябва да се основава на необходимостта да го правиш. Едни поради лични подбуди, други, с цел да са по-конкурентоспособни, трети, за да пътуват повече, всеки има свой възглед, а това може да е достатъчно добра алтернатива и основа за изграждане на „постройката“ от познания в чуждия език.
  2. Вникнете в съдържанието на всяко нещо, всеки детайл, който предлага специфичният език. Това е доста по-лесна стратегия да погледнете нещата през вашите очи, а не по начина, по който стари шаблони и модели ви предлагат тази възможност. И тук далеч се разминаваме от представата за това, че езиковите школи не предлагат модерни алтернативни начини за обучения. Въпреки това обаче всеки трябва да има своя индивидуален подход и усет към чуждия език. Последното се развива със съчетаване на четене, писане, слушане, говорене. Обръщайте внимание на произношения и граматика, лексика.
  3. Съществува и момента, в който почти всеки ученик се сблъсква с проблема – познавам всички думи, а не мога да уловя смисъла. Според специалистите това е често срещано явление и докато не бъде премахната бариерата между слушане и разбиране, което не е така лесно, няма да се изчисти този проблем. В началото за това може да помогне слушане на филми без преводни субтитри, гледане на чуждестранни канали, слушане на музика и т.н.
  4. Друга добра техника за разширяване на речниковия запас е четенето на речник.
  5. Доказано е, че най-добри резултати в изучаване на език са постигнали хората, които са го правили сами, без да прибягват до помощта на учители и курсове.
  6. 6.Според някои експерти в езикознанието „Езикът е живо същество“, за целта е достатъчно само да свалите дрехите на една езикова идентичност и да влезете в други такива!

 

 

 

Прочетена 1218 пъти