ЮЛИ.com

july.saitbg.com

Научете повече за света

Фешън Калърс - Дамски Сака
Сряда, 09 Януари 2013 13:28

Ефективно изучаване на немски език

Написана от 
Оценете
(0 гласа)

Как да проговорим успешно немски език? В тази разработка ще ви дадем основни принципи, от които зависи успешното усвояване на чужд език в езикова школа Astony.

Винаги артикулирайте на глас, за да усъвършенствате вашето произношение, специфичното интониране, а и да помогнете на самите себе си да се почувствате уверени и със самочувствие. Запомнете – не може да учите ефективно чужд език, без да го говорите активно и да произнасяте всичко на глас.

Стремете се да мислите на езика, който изучавате. Това може би ви звучи сложно и невъзможно, но като заставите мозъка си да мисли на чуждия език, вие помагате на цялото си съзнание да приеме този език, да го усвои по-лесно и без особено големи усилия. Ние не си даваме сметка, колко усилия ни струва това да мислим и говорим на език, различен от майчиния, но действително при говорене и четене трябва да впрегнем мисленето си и да позволим на мозъка ни да работи, а не механично да преповтаряме упражненията.

Колкото повече говорите езика на глас, толкова по-гладко и усъвършенствано ще е вашето произношение. Някои звуци възприемаме и възпроизвеждаме доста по-лесно от други, затова с повторенията на тези думи и словосъчетания може да се достигне този баланс, при които еднакво добре ще звучите и в двата случая говорейки на немски език във всяка област или друга държава.

Все пак „Повторението е майка на знанието” – колкото по-упорити и постоянни сте в това отношение, толкова по-добре ще усвоите езика. В случай обаче е важно да се подчертае, че трябва да артикулирате правилно думите, да ги запомните и произнасяте коректно, защото ако усвоите дадена дума с погрешно произношение, това ще ви навлече непоправими неприятности, тъй като мозъка ви ще привикне към грешката и дори вие няма да я забелязвате. Стремете се да научите всяка дума правилно, с точното произношение и ударение, за да не се налага да правите корекции за в бъдеще.

Прочетена 1417 пъти Последно променена в Вторник, 09 Април 2013 10:56