ЮЛИ.com

july.saitbg.com

Научете повече за света

Фешън Калърс - Дамски Сака
Четвъртък, 22 Януари 2015 14:24

Модули в курса по рисуване

Написана от 
Оценете
(0 гласа)

За да изберете сюжет за рисуване на помощ ще ви бъдат предоставени каталози с репродукция в самото ателие по уроци по рисуване. Важно е това, което бъде рисувано да допадне на създаващият я, а репродукцията е началната отправна точка.

 

На начинаещите творци нямат право да копират, а това им дава идея за композиция и структура.

Етапите, през които преминава един живописен курс са свързани със структурирането на модули, а те са в различен брой. Понякога се свеждат до 8 занимания. Самият курс по рисуване трае няколко месеца и през това време се провеждат различни занимания и уроци по рисуване с различни материали. Рисува се с молив за графични изображения, с акварел, мастило.

Първият модул по рисуване може да включва начални похвати, изображения и графики с молив. За някои това е по-вълнуващо занимание, защото често в него се учат изображения на лица и фигури. Вторият модул обхваща предимно затвърждаване на основните похвати и умения. Едни от тях са с акварел. Изобразяване на морски пейзажи и планински пейзажи, дава увереност на курсистите да продължат с по-сложните детайли, като рисуване на къщи и т.н.

Третият модул по рисуване обхваща усвояване рисуването на портрети, човешки лица, тяло и т.н.

Всеки, които има желание да се научи в уроци по рисуване има голям шанс за развитие, смятат специалистите и обучаващите в школите.

Някои клубове по художествено преподаване организират периодични изложби. Живопис, стенография, изобразително изкуство и други са в основата на уроците по рисуване. На такива се учат дори малките деца.

Идеята за записване на курс по рисуване не е само в това всеки учащ да стане непременно професионален художник, а посещенията да възпитат у него онова усещане и да увеличат ценностната система по един наистина красив начин.

Самият допир с изкуството, разположението на предметите и фигурите върху бялото платно, дава голям стимул на учащия да създаде наистина невероятна композиция.

Уроци по рисуване дават на децата възможност да развият фина моторика, усет за красиви и деликатни неща, да се научат на сръчност и практичност.

За допълнителни уроци по бел може да се информирате и онлайн.

Прочетена 1348 пъти Последно променена в Четвъртък, 22 Януари 2015 14:27