ЮЛИ.com

july.saitbg.com

Научете повече за света

Фешън Калърс - Дамски Сака
Петък, 20 Февруари 2015 11:55

Как да увелича познанията в речник по английски език

Написана от 
Оценете
(0 гласа)

Човек с богата и разнообразна лексика може да се изрази много по-ефективно, отколкото човек с малко познания в думите.

Първо, за да се увеличи вашия речник няма нищо по-добро от четенето. То може да бъде с книги, романи, комикси, вестници, всичко, което искате да прочетете.

 

Друг начин да се изгради речник е от гледане на телевизия или филми в оригиналната версия. Вие ще бъдете в състояние да преиграете, ако не разбирате някои думи. Вие също така ще бъдете в състояние да покажете надписа, ако всички думи са трудни. Последните два метода трябва вече да ви помогнат да обогатявате на речника.

За да се справите с този проблем, предлагаме ви три техники:

1. Напишете думите и тяхното значение в една тетрадка, веднага след като сте ги научили. Всеки ден трябва само да изберете една или две думи от бележника и да надграждате изрази с тези думи.

2. Запишете думите и тяхното значение в тетрадка. Всяка вечер, преди да заспите, прочетете няколко страници на вашия преносим компютър. Не се притеснявайте, че ще отнеме много време. Това става тя отива бързо! Понякога е по-добре да се четат думите редовно, отколкото да се опитвате да запомните всичко от един път.

3. Последният метод е да се напише нова дума на лист хартия около 8x5 см. Сгънете наполовина. На предната част, обърнете внимание на думата, за да научите от там, а от друга страна, имайте предвид нейното значение.

Прочетена 1271 пъти Последно променена в Понеделник, 08 Юни 2015 20:11