ЮЛИ.com

july.saitbg.com

Научете повече за света

Фешън Калърс - Дамски Сака
Понеделник, 31 Август 2015 11:32

Как да научите език за часове, не за години

Написана от 
Оценете
(0 гласа)

Имали ли сте желание да говорите свободно чужд език - испански / френски / японски / и др. Това обикновено е свързано с години наред отдаване на обучението. Имали ли сте усещане, че Вселената е срещу вас и че никога няма да говорите езика. Дали обаче съществува някаква тайна формула, която да помага или просто едни са по-предразположени към изучаването на чужди езици, за разлика от други?!

Нека се спрем на 3 аспекта, които често играят в наша полза или срещу нас.

Качеството на отдадените години - ако сте учили немски език за пет години, но не сте го говорили, през цялото това време. Дори и сериозно да сте се занимавали с курсове в миналото, да сте учили граматика, или няколко часа на ден в пасивно слушане, това няма да е достатъчно. Ако започнете да говорите за дългосрочната време, инвестицията ви може да бъде оправдана. Запомнете, че не толкова вашата възраст оказва влияние, колкото самото отдаване на езика. Такъв иска постоянство в усвояването, а това може да стане по различни начини.

Мисловен експеримент - ако беше възможно да се измери работата, където активно се говори на език, за един час се брои като "истински" час единица. В изучаване на граматиката най-силна мотивация може да окаже това, заради което учите чуждия език. Вашите крайни цели може да поставя цялата ви енергия и да се съсредоточите в него или обратното.

Решение – измервайте напредъка си в часове, не в години. Тук съвсем не става дума, да напуснете работата си и мислите само за езика, без дори да спите или да се храните. Това не е реалистично.

Дори да сте отдадени на 100% над езиково обучение, вие най-вероятно трябва да ходите на работа, имате личен живот, пътувате. Вмъкнете всички тези дейности в практикуването на вашите езикови способности. Упражнявайте се дори, когато пътувате, създавате видеоклипове, купони, срещате се с приятели и т.н. Вашите различни интереси изискват от вас да правите тези неща, само ги съчетайте с новата си цел. Изучавайте английски език. Той е един от световните езици и където и да отидете, с когото и да се срещнете все ще има как да го практикувате.

Всичката полезна информация за курсове и нива, потърсете тук:

курсове по италиански език         

курсове по испански език             

курсове по френски езици            

курсове по руски език    

курсове по гръцки език  

курсове по бизнес администрация

Прочетена 1250 пъти Последно променена в Събота, 12 Март 2016 14:06