ЮЛИ.com

july.saitbg.com

Научете повече за света

Фешън Калърс - Дамски Сака
Петък, 21 Септември 2012 12:09

Да сме на вихъра на вълната

Написана от 
Оценете
(1 глас)

Да съчетаеш полезното с приятното, да бъдеш добрия ученик и да си номер едно в компанията, сред приятелите или на улицата. Това е, което всеки желае и към, което се стреми.

Колко обаче струва образованието на днешно време и по джоба на всеки българин ли е. Има ли переспектива и възвръщаемост на всичко вложен в образованието.

Младото поколение на днешно време е надъхано и целеустремено. Поне на пръв поглед нещата изглеждат доста обнадеждаващи. Понякога живота учи младите хора да бъдат комуникатвнни, амбициозни и борбени, понякога просто получават всичко даром (при децата на по-богатите родители), но във всички случаи поколението на България е доста надарено и интелигентно. Всеки млад човек има свойте амбиции и мечти, множество от тях успяват да ги постигат единствено благодарение на своите умения и ум, други и с малко чужда помощ.

Хубаво е, когато образованието е ключов и водещ мотив на младите, а не само идеи и несбъднати родителски мечти.

Добрите деца са тези, които наистина умеят да съчетаят образованието с работата и реалзацията. Така наречените „вундер киндове”, но мисията в понякога се оказва доста трудна задача.

И все пак да си на вихъра на вълната, да си сред най-добрите в университета, да си душата на купона, а в същото време сам да си плащаш квартирата и да си подсигуряваш прехраната, това е достойно за признанеие. И повярвайте в България има много такива студенти. Но дали държавата оценява тези кадри, които са все още в зародиш и дали някой ден ще подсигури едно по-спокойно бъдеще за тях?!

Прочетена 10508 пъти