ЮЛИ.com

july.saitbg.com

Научете повече за света

Фешън Калърс - Дамски Сака
Събота, 28 Декември 2019 14:45

Рецепта за домашен сладолед от банан

Написана от 
Оценете
(0 гласа)

Рецепта за домашен сладолед от банан - дори дете може да го направи!

Представяме ви рецепта за сладолед с банан, която дори малко дете може да приготви. Факт е, че с тази бележка преследваме педагогическа цел. Искате децата ви да ви помогнат с домакинската работа? Това може да се постигне само по един начин: да привикнат децата към домашна работа от съвсем ранна възраст.

По-специално децата обичат да помагат на родителите в кухнята. Така те са по-склонни да ядат храната, в подготовката, на която са допринесли от своите усилия.

Родителите трябва да приветстват това. Така, например може заедно да направите Коледни сладки за елхата.

Така детето трябва да повери прости операции в кухнята. Например да измие зеленчуци, да подреди зърнени храни, да почисти варени яйца, да разбърка съставките. Ако не успее добре, има нужда от малко помощ.

Домашен сладолед

За съжаление, майките, често изтощени от живота, нямат търпение и извеждат децата от кухнята, изпращайки ги да играят или гледат анимационни филми, ако само те не биха им пречили да останат сами с тенджерите. Непростима грешка! Ако направите това, тогава не се изненадвайте, ако след десет години установите, че любимото ви дете няма желание да ви помогне в домакинската работа.

И така, като методологичен инструмент за отглеждане на вашето бебе, ви представяме рецепта за домашен сладолед, с любезното съдействие Interpolezno.com. Рецептата е много лесна за приготвяне. Такава може да е направена само от една съставка - банан.

Бананов сладолед може да се получи поради специфичното му свойство. Ако замразите банан и биете в блендер, ще получите натурален сладолед, напомнящ консистенция. А тайната е, че бананът съдържа малко количество мазнини, което му придава кремообразна консистенция, след разбиване. Ако желаете, може да добавите няколко лъжици мед или фъстъчено масло към този сладолед. Не случайно хората казват, че вкусът е невероятен!

Приготвяне на бананов сладолед

Обелете няколко банана - доста узрели, изпъстрени.

Нарежете на малки парченца, сложете върху чиния и поставете във фризера за час-два.

Разбийте добре замразените филийки в блендер. Отначало получавате бананов „прах“, но продължете: разбийте до кремообразна маса. Периодично спирайте пасатора и разбърквайте съдържанието с лъжица.

По желание добавете мед или ядкова паста. Домашният сладолед е готов. Има мека консистенция, но ако ви хареса затворете с капак и отново замразете.

Прочетена 357 пъти
Още в тази категория: « Бял шоколадов мус в „лале”