ЮЛИ.com

july.saitbg.com

Научете повече за света

Фешън Калърс - Дамски Сака
Hristo

Hristo

Понеделник, 03 Август 2015 10:01

Всичко за автомобилите

Автомобилите са съвременните играчки на порасналите деца, които ги приемат, като част от семейството. Хората са всичко друго, но не и безразлични към превозните средства. Без значение, дали имате или нямате кола, видът на добре поддържаният автомобил е предизвиквал одобрителни или завистливи коментари, сред случайните минувачи. Колите осмислят, до голяма степен, нашия живот и това не е само клише.

Поддръжката на автомобила е занимание, което е повече от обикновено задължение. За много от опитните шофьори то е удоволствие, начин да прекарат повече време, отдадени на, наглед „скучновати” за другите хора дейности, като монтирането и демонтирането на определени части от превозните средства. Подобно на риболова, поддържането на автомобила е занимание самотно, което е самоцел за собствениците на колите. Те бягат от неудобствата на ежедневието, прекарвайки време, дори и в съзерцаване на своите най-добри спътници – автомобилите.

И, докато поддържането на автомобилите е приемано, като неотменимо и досадно занимание от семействата на автомобилистите, то, за самите шофьори, времето, прекарано с техните превозни средства е начин да релаксират. Това може да се сравни с удобството, което обикновените пътници изпитват, при пътуванията, когато имат всички необходими условия, за да се почувстват сигурни и щастливи. Те не могат да си представят за усилията, които са били положени, за да могат да се наслаждават на пътуването си.

Проверката и поддръжката на автомобила се извършват, много преди едно пътуване, без значение от неговата продължителност. Тогава, когато всичко е наред, шофьорът и неговите спътници могат да се отпуснат в ритъма на движението на колата, оставяйки се в лоното на импулсивните и неангажиращи разговори за Вселената и всичко останало. Няма нищо по-хубаво от добре изглеждащия автомобил, който е превъзходен, именно със своята ненатрапчива функционалност, което е гаранция за доброто му състояние. Когато, аксесоари на автомобилния интериор, като съответната чанта за багажник, претрупана с необходимите вещи за пътуване и много списания, се превръщат в много по-важни елементи от самото движение, това носи безметежност, характерна за комфорта и сигурността на изправните автомобили.

Четвъртък, 16 Юли 2015 20:26

Нощни каубои

Пътуването отваря нови предизвикателства пред хората. Тогава, те се чувстват истински хора, карайки ги да преосмислят своя живот. Моментните състояния на пътуването са предмет на много творби от областта на музиката, литературата, киното и др. Когато пътуват, хората сякаш забравят проблемите, които ги съпътстват в забързаното градско ежедневие. За тях, времето започва да преминава по-бавно, карайки ги да се вглеждат и наслаждават на „маловажни” неща, като крайпътните гледки и преминаващите, като на филмова лента, градчета.

Пътуването забавя времето, за да разшири погледа ни навън, към пространството и навътре – към нас самите. Хората, пътуващи по-често, знаят, че най-доброто време за движение по пътищата е нощем. Тогава, особено през лятото, можем да се наслаждаваме на светлините на крайпътните населени места и свежия вятър. Тогава, не е необходимо да правим, каквото и да е, можем да се вглеждаме в безкрайните линии на шосето, осветявано от автомобилните халогени и да слушаме ритмичната работа на автомобилните части.

Нощта е занимание самотно и това много добре го знаят нощните каубои, за които пътуването през тази част на денонощието носи определено очарование. В подобни ситуации ние не се нуждаем, дори и от спътник. Светлините, които премигват в купето са границите на нашия малък свят, който се разтапя в безкрайността на маршрута. Тогава, светлините на различните уреди за табло ни се струват магически, като тази магия са запечатва завинаги в нашето съзнание.

Дори и да сме пътували повече, отколкото бихме искали, нощните скитания по пътищата ни дават спокойствието, което не може да бъде постигнато в измамното бездействие на градския трафик. Неслучайно, повечето шофьори предпочитат да пътуват късно вечер или в най-ранните часове сутрин. Това може да се обясни и с липсата на движение по пътищата, което би ги улеснило, неимоверно. Но, в основата на тези пътувания се крие, преди всичко, магията на нощта, която те предизвиква…

Петък, 10 Юли 2015 08:23

Зимен уют

Пътуването през зимата носи, както едно особено очарование, така и немалко проблеми. Сезонът, определено, не е от любимите за шофиране на водачите, но във времето на едни от най-големите празници, подобно пътуване може да бъде доста интересно.

Съществуват много начини да избегнете проблемите, които биха ви сполетяли по време на зимното пътуване. За целта, трябва добре да подготвите своя автомобил за пътешествието, снабдявайки го с най-добрите гуми и части, предназначени за сезона. Необходимо е, също така, да се проверят своевременно чистачките и течността за тях, както и основните задвижващи механизми на леката кола.

Все пак, зимата може да покаже и неприятното си лице. Рано или късно, вие се озовавате на непроходим при зимни условия път, като не ви остава нищо друго, освен да изчаката в колата си пътна помощ или съответните снегопочистващи машини. Когато, обаче, се намирате на прекалено отдалечен от населените места пътен участък, тогава трябва да се настроите за излизане на студа, за да почистите снега от колата си. Така необходимите, при тези зимни условия стъргалки за сняг и лед ще свършат доста добра работа. Ако имате достатъчно гориво, за да поддържате определена температура в колата си, можете спокойно да изчакате автомобилите на пътна помощ, слушайки радио или вашите любими песни.

Какво ще ви трябва друго, освен подходяща компания, за да мине времето по-бързо и съответните трансмитери, които могат да се окажат по-важни, дори и от наличието на топли напитки и храна. Можете спокойно да наблюдавате падащия сняг, чувствайки топлината и удобството на автомобилната кабина. Това, сега е вашият малък свят, който макар и отдалечен от цивилизацията, ви носи успокоение и комфорт. И, започвате да си мислите, че всъщност подобно пътуване не е било лоша идея, а още по-доброто в случая е, че сте открили кътче от света, който ще бъде ваш, поне за известно време.

Понеделник, 06 Юли 2015 08:40

Когато свърши ремонтът

След неудобствата, които неминуемо са свързани с всяка ремонтна работа, е време да помислите за допълнително освежаване на вашия дом. Не, още не е време за мебелите, но има неща, които доставят по-голямо удобство, отколкото могат да имат холната секция или гарнитура. Това са довършителните работи, свързани с поставянето на дограма, врати или прозорци.

Дограмата е повече от функционална. Тя осигурява изолация във всички компоненти, които са необходими за по-добрия и качествен живот у дома. Дограмата може да предпази жилището ви, както от нежелани посетители, така и от така омръзналати ни влага, която е особено забалежима в нови или току-що отремонтирани жилища.

Дограмата има три основни варианта, които се отличават по своите качества, присъщи, преди всичко на елементите, от които е изградена. Доста популярен вид е алуминиевата дограма. Предвид своя състав, тя е доста подходяща за жилища, които са изложени на постоянните капризи на времето. Алуминиева дограма, врати или прозорци биха ви спестили немалко пари, предвид техните характеристики. Не трябва да се забравя, че дограмата е изработена от метал, който е неподатлив на различните атмосферни влияния, както и на промени, свързани с неговата продължителна употреба.

Друг основен компонент, що се отнася до външната изолация на дома ви е дървената дограма. Дървото е известно със своите изолационни свойства. Но не само това. Решението за поставяне на дървена дограма би ви гарантирало лека завист у съседите. Тя е красива, функционална, а същевременно и доста по-скъпа, отколкото останалите видове дограма.

PVC дограма е едно от най-разпознаваемите средства за изолация, когато искате да се справите с ежедневната влага или горещина. Балконите, терасите и въобще – жилищата, снабдени с ПВЦ дограма са значително по-изолирани, отколкото тези, които нямат никаква изолация. В завиесимост от своята функционалност, ПВЦ дограмата се дели на няколко основни вида. Те са определени, преди всичко от размера и качествата на профилите, които изграждат ПВЦ дограмата.

Сряда, 19 Септември 2012 22:48

Телефонът на бъдещето?

На 21 септември е световната премиера на дългоочаквания нов продукт на американския гигант Епъл- последният от серията Айфон. Дълго време в Интернет се появяваха публикации и догадки за новата визия и структура на телефона. Най-накрая феновете на тази марка имат всички детайли за телефона и неговите възможности.

Новият телефон е по- тънък и по- мощен от своите предшественици. От Епъл обещават по-добра Интернет връзка, както и по-добро качество на образите. Айфон 5 е новаторски в много отношения. При него за първи път се преминава към използването на нова, по-малка т.нар. микро СИМ карта. Дисплеят на телефона е по-голям и както уверяват от компанията при изработката му се премахва допълнителен слой от екрана, защото : " ...нищо не трябва да пречи на използващия Айфон 5". В страницата на Епъл се уточнява, че в сравнение с предишните модели допълнителните пиксели са били премахнати от екрана на телефона, за да се постигне по-голяма ефективност. В този случай електродите на дисплея изпълняват двойна роля- да пресъздават образите и като екранни сензори.

Епъл са сигурни, че новият телефон е най-доброто, което са правили досега. Всъщност хората не могат да бъдат равнодушни към продуктите на компанията- те или ги харесват или не. Истерията , която бе създадена от мълчанието относно новия продукт допълнително засили интереса на потребителите към Айфон 5. В най-новите проучвания за пазара на смартфони се отчитат първите положителни резултати за новия телефон. Епъл , както и телефонните компании очакват големи продажби, обусловени от големия интерес към този продукт.

Очаква се цената на новия Айфон да започва от 199 долара при сключване на двугодишен договор с телефонна компания вСАЩ. Излизането на този продукт свали цените на предшествениците на Айфон 5- Айфон 4S вече се предлага за 99 долара в САЩ, а при някои компании по-старият модел Айфон 4 може да бъде и безплатен при сключване на договор.

Истината е, че във всяко дете дреме малък художник. Изобразителните възможности и желанието да се изразяват емоции и впечатления от света чрез изобразителна дейност са вродени във всеки от нас. Първобитният човек, който с удивление гледа как пръстите му оставят следи по стената на пещерата е първият художник, не по-малко вдъхновен от неподражаемите Да Винчи, Гойя и Пикасо.

Стимулирайте въображението на децата си и насърчавайте тяхното желание да се изразяват чрез рисуване. Това подпомага не само тяхното цялостно развитие, но и ви помага да осъществявате връзка помежду си и да комуникирате по нов и непосредствен начин. Как да го направите? Ето няколко съвета за това.

Бъдете част от рисунката. Децата обичат да рисуват, радват се на нови бои, флумастери и тебешири. Доставете им удоволствието да рисувате с тях, независимо дали е на детската площадка или вкъщи. Това, което ви е нужно са само няколко тебешира и асфалт или бял лист и моливи.

Нищо не е задължително. Съвсем не е необходимо слънцето да е жълто и да се смее от небето, а тревата да е зелена. Ако слънцето се намира в краката на момиченцето, което вашето дете е изобразило, то може би се е превърнало в топка? Не поставяйте ограничения на децата си. Всички знаем, че творчеството е равносилно на свобода и фантазия, а когато творим, сме способни на всичко.

Задавайте въпроси на децата си – така стимулирате познавателните им способности и ги опознавате по-добре. Ако рисува зайче, попитайте го „Къде се намира то?”, „Има ли си приятели?”, „Защо не се смее?”, „Дали е гладно?”, „Къде е къщичката му?”, „Как играе зайчето?”. Съвсем възможно е детето да нарисува отговорите на тези въпроси и да изпълни своята картина с много детайли и сюжети.

Предлагайте различни изобразителни техники (акварел, графика, батик, пластика) и материали (молив, бои, пастели, флумастери, пластилин, глина), така рисуването никога няма да доскучае на вашия малък художник.

Сряда, 19 Септември 2012 22:15

Храна афродизиак

Това е особен вид храна, която събужда сетивата ви и ви настройва на еротична вълна. Поднесена с вкус и допълнена от романтична обстановка, свещи и чувствена музика, тази храна може да стори чудеса и да придаде нов тласък на вашите любовни отношения. Пригответе я с любов и страст не само към кулинарното изкуство, но и към всичко, с което ни радва живота и не забравяйте да я споделите с любимия си човек.

Ето няколко идеи за храни, които ще ви разпалят и които лесно може да приготвите у дома.

Прошуто с пъпеш

Необходими продукти:

Един средно голям пъпеш, 150 гр. шунка (прошуто), половин пакетче крема сирене, нес кафе.

Начин на приготвяне:

 1. 1.Разрежете пъпеша на две части.
 2. 2.Придайте вълнообразна форма на краищата на двете части от пъпеша, така че да наподобяват чашката на цвете.
 3. 3.Сърцевината на пъпеша се издълбава и смесва с шунката, която е предварително нарязана на ситни купчета.
 4. 4.Сместа се поставя в чашките от пъпеш, а отгоре се натрошава крема сирене.
 5. 5.Поръсете с малко нес кафе.
 6. 6.Непосредствено преди да сервирате, поставете 2-3 бучки лед върху вашия специалитет.

Това чудесно предястие можете да комбинирате с не по-малко вкусните и притежаващи свойствата на афродизиак

Макарони по неаполитански

За да ги приготвите е нужно да сварите половин пакет макарони, които се гарнират със следния сос.

Наситнете или пасирайте 50 гр. зелени и 50 гр. черни обезкостени маслини, добавете ситно нарязани гъби, наситнени ролца от раци или рибки аншоа, няколко скилидки смлян чесън или чеснов прах, черен и бял пипер на вкус, малко сол, сух босилек и 4-5 супени лъжици зехтин. За да се получи отличен неаполитански сос е необходимо да изчакате съставките да се мариноват за около 2 часа. След което задушавате соса на тих огън, като внимавате да не завира.

Сервирайте макароните топли с чаша хубаво червено вино.

Десерт за романтичната вечеря с храни, които са афродизиаци може да бъдат плодове със същите качества. Това са ягоди, гарнирани с шоколад или сметана, банани със сметана, парченца ананас и папая.

Бон апети!

Сряда, 19 Септември 2012 22:13

Тази есен мъжете са цветни

Тенденциите в мъжката мода за есента и зимата са вече факт и ако трябва да опишем актуалните дрехи през предстоящите по-хладни месеци накратко, можем да го направим изключително лесно и то само с една дума – цветни.

Жан Пол Готие се увлича по Индия и съчетава костюми с тюрбани, използвайки керемиденочервени и ярко сини цветове, Кензо ви водят направо в джунглата с животински принтове в оранжево, а в седмицата на мъжката мода в Париж видяхме мъже с почти дамски гащеризони, в комбинация със сака и спортни обувки.

Да, модата на графитеното, черното, сивото и тъмновиолетовото отмина! Да живее червеното, жълтото, оранжевото, зеленото. Ако искате и вие да се чувствате в крак със световната мода, следвайте кратките цветни съвети в тази статия.

 1. 1.Цветни дънки! Абсолютен хит в мъжката мода този сезон са цветните дънки. Забравете за денима, тази есен можете да носите тревистозелени и коралови цветове. Кройките са спортни и вталени, задължително вкарани в кецове или високи спортни обувки. Коланите са тънки и в контрастен на джинсите цвят.
 2. 2.Кецове! Независимо дали ще си обличате дебелото палто или просто елек над ризата, това, което ще обуете тази зима са кецове или поне спортни обувки с връзки. Леко небрежни, същевременно изчистени и елегантни модели – кецовете се завръщат със страшна сила на модния подиум и превръщат ходенето в удоволствие.
 3. 3.Ризи и тънки вратовръзки! Да, до тук става въпрос единствено за спортен и доста лежерен стил и според модните диктатори, точно тук е мястото на вталени ризи и тънки спортни вратовръзки. Често съчетани със сака в ярки цветове или жилетки на райета, те придават офис излъчване и същевременно напомнят бритпоп стила, така популярен през деветдесетте години.
 4. 4.Грейки! Практични, топли и удобни, можете да ги сложите винаги и по всяко време, независимо къде се намирате. Правилото е само едно – да са разкопчани и цветни.
 5. 5.Вълнени палта! Зимата отново ще е доста студена, а вие никога няма да съжалявате, ако се снабдите с истински качествено мъжко вълнено палто. Повярвайте, то никога не минава от мода.
Понеделник, 17 Септември 2012 19:14

Възстановете се след емоционална травма

Всеки от нас е подложен на стрес и за съжаление ни се налага да преживяваме тежки емоционални травми по-често, от колкото би ни се искало.

За да запазим емоционалното си здраве и да се чувстваме отново във форма, след поредното тежко разочарование или лична загуба са необходими доста усилия и желание от наша страна. Не забравяйте, че хората, преживели емоционален срив са лесно податливи на депресии и други психически проблеми, които в повечето случаи изискват дълго и продължително лечение с медикаменти.

Преди да посегнете към хапчетата, погледнете дълбоко в себе си и потърсете сили, за да се изтласкате от дъното сами.

Най-бързият път към вашето възстановяване е консултацията със специалист. Въпреки, че в България сеансите при психотерапевт не са често срещана практика, това действително е възможност да се справите с проблемите си с помощта на професионалист. Психотерапевтът ще ви изслуша и внимателно ще започне да ви води по тъпя на себепознанието и себеопознаването. Когнитивната терапия е един от методите, чрез които можете да преминете през трудния период от живота, който искате да преодолеете веднъж завинаги, за да продължите уверено напред.

Вие трябва да изкажете на глас най-големите си страхове, това, което ви тежи и угнетява, това, от което се чувствате потиснати или гневни. Това може да стане във вид на изповед пред белия лист или очи в очи с вашия психотерапевт. Като споделите терзанията и страховете си, вие можете да сложите точка на миналото и да стартирате ново начало. Помнете – не е добре да криете това, което измъчва душата ви. Независимо през какво емоционално състояние сте преминали и какви са вашите тревоги, единственият начин да ги преодолеете е като ги извадите „на светло” и не ги потискате в съзнанието си.

Други отлични начини за справяне с тежки емоционални проблеми са медитативните практики и йога. Повтаряне на мантри, тренировки в дишане и медитация, контакт с природата и изкуството са начини да забравите за себе си и проблемите си и в същото време да откриете отговор на въпросите, които ви мъчат.