ЮЛИ.com

july.saitbg.com

Научете повече за света

Фешън Калърс - Дамски Сака
Неделя, 23 Октомври 2022 13:06

4 грешки при декориране на малки стаи – планирайте извозване на стари мебели

Написана от 
Оценете
(0 гласа)

Ако живеете в скромен дом, концепцията за „визуално увеличаване на пространството“ едва ли ще ви е чужда. Всъщност, ако няма възможност за разширяване на жизненото пространство в действителност, може да опитате поне визуално.

Тук на помощ се явяват услугите на фирма по извозване на стари мебели ценамного изгодно. Добре е ако имате нужда от такива услуги да позвъните директно в офиса и да попитате за повече подробности.

И така, за да постигнем желаните резултати, започваме да търсим идеи за дизайн, да гледаме подходящи програми и да предприемаме куп други, също толкова съмнителни действия.

Всяка стая е отражение на своя собственик. Това означава, че трябва да бъде индивидуална. Следователно, вслушването в съветите на други хора и превръщането на всички стаи със скромни размери в близнаци е глупаво. По-добре е да се вслушате в себе си, да анализирате околното пространство и да превърнете спалнята или коридора в свят на вашите мечти. Основното нещо е да не правите грешки в това отношение.

Грешка 1 - Боядисване на стените в бяло

По някаква причина от миналото време съществува мнението, че боядисаните в бяло ще направи стени визуално по-широки и съответно увеличава стаята. Чувайки този съвет, много от нас се стремят да превърнат своята скромна „бърлога“ в огромни имение, просто правейки стаята по-светла.

Общата концепция на тази идея не е толкова лоша. Пастелните цветове наистина имат положителен ефект, върху възприемането на пространството, но това изобщо не означава, че стените във всички малки апартаменти трябва да са бели.

Първо, подобно решение създава визията на болници и така натъжава хората. Второ, този нюанс е много непрактичен и лесно се замърсява. И трето, днес има хиляди прекрасни тапети с различни цветове и те са чудесна алтернатива за „варосване“ на стените. Може да изберете светли нюанси, цвят на морската вълна или утринното небе с изгряващото слънце. Такова решение ще ви помогне да изразите своята индивидуалност и няма да повлияе на визуалното възприятие на размера на вашата стая.

Грешка 2 - Избягвайте рисунките

Втората грешка е избягването на всякакви рисунки. Много хора смятат, че обикновените стени, леглата с обикновени елементи и мебелите на ивици са най-доброто решение за малки апартаменти, но това съвсем не е така.

Модели и изображения на цветя, животни и др. фокусират върху себе си. Когато вие самите или вашите гости влезете в стая, пълна с рисунки, ще ги гледате, а не да оценявате размерите на стаята.

Знаейки тази често срещана грешка, много биха се зарадвали. Все пак: толкова години да се лишаваш от шарени мебели, а сега да получиш възможност да сбъднеш мечтите си. Тук важното е да не прекалявате. За по-добро възприятие на шарките трябва да са различни. Стените, например, могат да бъдат украсени с тапети с "низи" от малки цветя, но леглото може да бъде покрито с одеяло с луксозни слънчогледи, с размерите на чиния. Именно този интериор ще изглежда хармонично.

Грешка 3 – Използвайте обемисти мебели

Често хората смятат, че обемистите мебели ще са подходящи в техните скромни малки стаи. Те го обясняват просто: защо да купувам скрин и гардероб, ако може да купя един голям гардероб. Всичко ще се побере в него, а в същото време ще се спести място. Перфектно решение!

Изглежда, че тази гледна точка е съвсем логична. Всъщност, обаче това е фундаментално погрешно. Малките стаи категорично не харесват обемисти мебели. Тук не може да има впечатляващи гардероби, широки двойни легла на "лъвски" крака и кръгли маси! В противен случай цялото свободно пространство ще бъде концентрирано на едно квадратно място в центъра на стаята.

Това не означава, че в такива случаи трябва да купувате малки продукти. Скромните маси, столове, гардероби и легла са абсолютно неудобни. Ще ви е неудобно да ги използвате по предназначение. Освен това те ще създадат усещане за хаос. А това означава, че има само един изход - да се търси „измерен“ компромис.

Какво означава?

Идеалното решение за малки стаи са средните мебели. Не претрупват стаята и в същото време тя е приятна за използване. И ако успеете да купите продукти, които комбинират различни функции, тогава определено ще може да спестите място. Ето защо може да се спрете на моделите тавански легла, гардеробни легла и други подобни конструкции.

Грешка 4 – Игнорирайте малките неща, които ви карат да се чувствате добре

Всички сме хора и всеки от нас има своите страсти и интереси. Някой окачва модернистични картини в спалнята си, някой купуват фигурки на котки и кучета, но някой просто подрежда семейни снимки. В малките стаи мнозина се страхуват да направят това, което наистина биха искали.

Този страх е напълно неоснователен. Изобщо не трябва да се страхувате от дрънкулки, скъпи на сърцето ви. Те няма да намалят апартамента ви по никакъв начин, дори визуално. Вярно е, че се препоръчва всички фигурки и предмети в излишък да бъдат премахнати, тогава пространството ще изглежда по-свободно. И все пак и за всеки случай оставете си това, което ви е на сърцето, а за всичко останало потърсете фирма bulkom.com за извозване на стари мебели и излишни неща.

Прочетена 82 пъти