ЮЛИ.com

july.saitbg.com

Научете повече за света

Фешън Калърс - Дамски Сака
Четвъртък, 02 Февруари 2023 15:43

Почистване на отпадъци в няколко стъпки

Написана от 
Оценете
(0 гласа)

Ясният план е половината от успеха на всеки бизнес. Ако ремонтът е бил мащабен и е обхванал не само кухнята или например банята, но и целия апартамент, без планиране, премахването на последствията може да се превърне в безкраен и изключително досаден процес. Тук са някои съвети и насоки как и какво да организирате:

Какво да планирате при почистване на отпадъци

За начало е важно да сте наясно с обхват на работа и график. Малко вероятно е да имате време да направите всичко за един ден, така че преценете, кога ви е удобно да почистите.

Страхотно е, ако можете да отделите няколко поредни дни за това - така може да го направите по-бързо и да не протакате почистването. Например може да са почивни дни или празници. Ако това не е възможно, опитайте се да отделите поне един час всеки ден за почистване, след други неща.

Помощници - помислете дали някой ще ви помогне. Това могат да са както членове на семейството, съседи, местни организации, така и екипите на sofia.bg.services. Може да вършите по-голямата част от работата сами, но може да искате да делегирате някои неща, като например почистване на прозорци на фирма за такива услуги. В такъв случай намерете предварително конкретната фирма, която да извърши услугата. Полезна може да ви е тази връзка https://www.sofia.bg.services/pochistvane, където спокойно да си наемете екип за почистване на отпадъци.

Необходим инвентар – помислете, какви почистващи продукти и уреди ще ви трябват. Какво имате и какво трябва да купите? Може би нещо може да се наеме, ако след ремонта вече не се нуждаете от аксесоари? Така те често вземат назаем или наемат строителна прахосмукачка, която просто няма смисъл да купувате.

Защита – процесът по отстраняване на боклук може да ви накара да дишате прах, малки строителни отпадъци, разяждащи химикали. За да се предпазите, купете маски, ръкавици, респиратори.

Контейнери за съхранение - подгответе предварително здрави торби за боклук, големи кашони, найлонови торби, кутии за остатъци от строителни материали и др.

Изхвърлям боклук - всяко добро почистване започва с премахване на бъркотията. В този случай ще се отървете от всички отпадъци, натрупани по време на ремонтните работи. Това е два вида: битова и строителна.

С първото няма да има проблеми - съберете в чували и изхвърлете на боклука. Например строителните отпадъци (бетонни плочи), особено ако има много такива, ще трябва да бъдат изпратени на специално депо.

Систематизирано организацията изглежда така:

Първо, по-добре е да се свържете с фирма за почистване на отпадъци от вашата къща: ако наемете такава, може да разчитате на товарна кола, която ще вземе всички отпадъци от вашия ремонт. Ако не, ще трябва да го направите сами.

Друг важен момент са старите мебели и излишните строителни материали, които често остават след ремонтни дейности. И тогава, може просто да ги изхвърлите или да опитате да продадете за символична сума.

Много често някой от съседите прави или планира ремонт и може да се нуждае от остатъците останали от вашето почистване.

Източник: https://www.sofia.bg.services/pochistvane

Прочетена 63 пъти