ЮЛИ.com

july.saitbg.com

Научете повече за света

Фешън Калърс - Дамски Сака
Вторник, 21 Февруари 2023 13:14

Цена за извозване на отпадъци от апартамент и още 11 неща, които трябва да направите

Написана от 
Оценете
(0 гласа)

Лятото ще дойде много скоро и, разбира се, ще ви се иска да сте се подготвили правилно къщата за новия сезон. Решихме да създадем списък със задачи, който ще ви помогнат да се ориентирате, как да подредите къщата си, преди топлия сезон и да не забравите нищо. Съвети и насоки заимствахме и от DEPO.BG.

Измийте прозорците

Ако не сте го направили през пролетта, когато времето се е подобрило малко, тогава почистването на прозорците, преди лятото е свещено. Шегата настрана: мръсните прозорци всъщност могат да попречат на слънчевата светлина да влезе в дома ви и с краткото лято трябва да получавате възможно най-много слънце и витамин D.

Изперете или сменете текстила

Много дизайнери са убедени, че една къща трябва да има няколко комплекта текстил, за да създаде различно настроение и да промени интериора. Ние сме съгласни с тях. Страхотно е, когато може бързо да добавите новост към дома си. Може да панирате и изхвърляне на старите неща. За целта, ето и къде да сравните цена за извозване на отпадъци от апартамент. Може и да изперете пердета, завеси, декоративни калъфки за възглавници и покривки и, ако е възможно, ги заменете с ярки новости, които ще ви зарадват, през летните месеци.

Проверете климатика

Ако не сте използвали климатика си през зимата, не забравяйте да го пуснете пробно преди жегите да ударят, за да сте сигурни, че все още работят. След като разберете, че всичко е наред, помислете дали не е време да смените филтъра в него и да го почистите. Не искате да вдишвате вредни бактерии, нали? За оборудване за почистване може да се обадите на специалист.

Сменете филтъра в хладилника

По-топлото време означава, че е вероятно да пиете много ледена вода и да правите домашно приготвени лимонади. Ако вашият хладилник е оборудван с ледогенератор (ледогенераторът е свързан към водопровода чрез филтър, оттам водата тече директно към хладилника, където генераторът произвежда лед на кубчета или натрошен) и не сте сменили филтъра за дълго време, тогава смяната му сега е добра идея. Тези, които съхраняват лед в обикновени форми, няма да се сблъскат с този проблем.

Проверете екраните на прозорците

Защитете се от нашествия на насекоми, като се уверите, че няма пролуки в екраните на прозорците, през които кръвопийците могат да проникнат в къщата. Закърпете дупки или сменете мрежите, преди летните нашествия от комари.

Почистете килимите

За да избегнете алергии и просто да поддържате дома си чист, почистете килимите си дълбоко, преди лятото. Може да занесете килима на химическо чистене или, ако няма трудно отстранимите петна, да го почистите у дома със специални препарати и прахосмукачка.

Почистете барбекюто и скарата

Нито едно лято не е пълно без пикници и колективни пътувания до страната. Ако сте любители на ястията на скара или на дървени въглища, то задължително измийте барбекюто и скарата, преди да приготвите нещо на тях. По-добре е да го направите предварително, вместо да чакате, докато всички искат пържола на скара или кебап.

Проверете маркучите

Уверете се, че маркучите ви не са протекли, откакто сте ги използвали последно. Ако изглеждат повредени, опитайте се да ги поправите сами, ако е възможно, или сменете целия маркуч.

Проверете спринклерите

Уверете се, че няма течове или неизправности, преди да използвате пръскачки през лятото. И не забравяйте, че най-доброто време за поливане на вашите растения, през лятото е след залез-слънце!

Почистете стаята за гости

През лятото много повече приятели и членове на семейството ще дойдат да ви посетят на вилата. Уверете се, че в спалнята за гости няма сантиметри прах и разполага със свежо спално бельо. Решаването на тези проблеми набързо може да ви отвлече от почивката, която заслужавате.

Проверете вашите градински мебели

Вечерни събирания на чист въздух - какво може да бъде по-добре? Дори ако масата, столовете и люлките са били безопасно скрити в гаража през цялата зима, уверете се, че мебелите са в отлично състояние, преди да ги изнесете за събиране на гости: не трябва да има очевидни повреди, чипове и ръжда.

Следването на тези стъпки, в ред ще ви спестят много стрес, през летния сезон, на който трябва да се насладите, без да губите нито миг.

Повече за цени, услуги и фирми, четете тук: https://www.depo.bg/ceni.

Прочетена 74 пъти