ЮЛИ.com

july.saitbg.com

Научете повече за света

Фешън Калърс - Дамски Сака
Петък, 21 Септември 2012 11:24

Как да постигнем плосък корем

Написана от 
Оценете
(0 гласа)

Всеки изпитва възхищение при вида на плоскo коремче и хубаво оформени „плочки” в тази зона на тялото, но дали  е възможно всеки да го притежава?!

Разбира се няма невъзможни неща.

Съчетавайки няколко основни и жизнено важни правила за правилно хранене и спорт, не би било трудно да постигнете желания ефект.

Зоната около корема е по-трудно податлива на натоварване, а в същото време на нея най-силно се отразяват изкушенията, на които се поддаваме.

Ето защо винаги борбата със стопяването на мазнините натрупани в тази зона е доста продължителна.

Няколко основни правила биха могли да ни помогнат в борбата с проблемния корем:

Основно правило е да изключите от менюто си мазните и тестени изделия от бяло брашно, а така също и тези от бялата захар, както и газираните напитки. Това трябва да трае поне за периода, през който ще горите мазнините и ще оформяте коремните мускули;

Друг момент, който не е за пренебрегване е кардиото. Запомнете без него няма да има забележим резултат от стотиците коремни преси, които правите ежедневно. Както споменахме по-горе тази област от тялото ни е някак си по-защитена и ограничена от физически натоварвания и именно тук се натрупва всичко от греховните ни изкушения. За да изпъкнат коремните мускули е необходимо да премахнем тлъстинките върху тях, а това ще постигнете с бягане, каране на велосипед, скачане на въже и други (кардио) движения в съчетание с коремни преси.

Видове коремни преси:

  • На всички е познат уреда лежанка във фитнес залите, но когато тренирате в домашни условия е добре да го замените с подобен на него (например – леглото, дивана, фотьойла). Лягайки с главата на долу и краката върху облегалката му, Вие може да направите няколко серии от по 30 натоварвания (като за начало).
  • Друго упражнение е от лег на пода – присвийте дясната ръка зад тила и повдигайки левия крак на горе, опитайте се да го доближите до десния лакът. Същото направете и с лявата ръка и десния крак. Повторете по 10-15 пъти на страна и се отпуснете на пода. След това направете още 2 серии.
  • Легнали на пода може бързо и ритмично да свивате и отпускате едновременно краката и ръцете, като оставите единствената ви част опираща в пода да са задните части. Направете 3 серии по 20-30 натоварвания.
  • За да е по голямо натоварването за коремните мускули, както и да включите и други групи мускули от тялото може да вземете гирички от по 4 кг. Отново в легнала позиция, с присвити в колената крака и държейки по една гиричка в длани се опитвате да се изправите, засуквайки тялото в противоположната страна. Например – изправяте се държейки с дясна ръка гиричката, но в момента, който достигнете седнало положение ръката с гиричката да е на противоположния хълбок.
  • Това са само част от многото видове коремни преси, с които бихте могли да подчертаете корема си, но не забравяйте резултата ще е най-голямо, когато съумеете да внедрите правилното хранене (здравословния начин на живот) и фитнеса в ежедневието си. И не забравяйте горенето на мазнините не е за пренебрегване, а то се постига с много кардио.
Прочетена 7555 пъти