ЮЛИ.com

july.saitbg.com

Научете повече за света

Фешън Калърс - Дамски Сака
Понеделник, 15 Декември 2014 14:15

Как да предпазим компютъра си от вредни външни и вътрешни влияния

Написана от 
Оценете
(0 гласа)

Ако имате собствен бизнес или сте мениджър на такъв, то навярно съществуват много данни в базата на компютъра или преносимият ви лаптоп. Време е да се замислите за сигурна защита да предпазите наличната информация, защото един миг невнимание и злонамерени действия на трети лица могат да сринат всичко ценно за вас.

 

 

Разгледайте тези предложения за съвременни технологии и в случай, че се нуждаете от нова такава, то сега е момента да стартирате нейната покупка.

Ето, какво още ни съветват специалистите срещу злонамерени действия над компютъра:

Направете проверка на цялостната система по вашето преносимо устройство. Независимо дали става дума за лаптопа или настолния компютър в офиса е добре да имате всички предпазни мерки за софтуерни пакети и инструменти.

Направете проверка на всички приложения върху вашия компютър.

Проверете за програми и уязвимост на софтуера. Използвайте подходящи инструменти – ръцете, за да поддържате компютърния софтуер, приложения и програмите в оптимална форма.

Помислете над смяната на паролата. Ако не го правите често, то добре е да изградите навик и периодично да задавате различни пароли.

Направете проверка на съществуващи вируси – за целта използвайте антивирусна програма.

Почистете всички ненужни файлове. Те не само заемат памет, но и създават пълен хаос, което ги прави трудни за откриване. Редовното почистване е желателно и задължително.

Премахнете всички Adobe Flash бисквитки. Направете одиторски файлове на компютъра.

Почистете хардуера и периферията.

Претрупаното работно място е като разхвърлян офис. То е показател на немарливо отношение и безотговорни личности. Както всеки офис се забърсва от прах и се изхвърля кошчето за боклук, така и на компютъра трябва да цари ред, чистота и защита от всякакви нападения и вируси. Дори по отношение хигиенизирането на работния лаптоп или настолен компютър е добре да се използват специалните за целта препарати и антисептици. Освен монитор, клавиатура и кабели се почиства и CD/DVD устройствата, всички магнитни и медийни устройства и т.н. Всичката поверителна информация и файлове се съхраняват на специални места, отредени за целта, където сигурността им е гарантирана.

Любопитна и полезна информация за компютрите, както и всичко за таблетите, може да намерите и в онлайн магазините за техника.

Прочетена 804 пъти Последно променена в Понеделник, 15 Декември 2014 14:17