ЮЛИ.com

july.saitbg.com

Научете повече за света

Фешън Калърс - Дамски Сака
Петък, 06 Февруари 2015 20:23

Поведението на съвременния човек, провокирано от умните устройства

Написана от 
Оценете
(0 гласа)

Навярно и на вас е направило впечатление, как в закусвалнята, по време на обедна почивка, в градския транспорт, на улицата у дома, всеки се изолира в собствен свят, държейки поредната нова джаджа в ръка. Светът се промени светкавично бързо и модерните технологии дадоха, но и отнеха много от нас.

 

Според множество изследвания и анкети, учените установяват, че подрастващото поколение намира начин да комуникира в 90% от случаите косвено, а не пряко. Смартфони, таблети, лаптопи са връзката със заобикалящия свят, а в тях много от реалните представи за примерно поведение се размиват. И въпреки това без улесненията, които получаваме на готово, едва ли бихме намерили друг вариант в така забързаното ежедневие.

Днес са малко онези, които ценят строгите правила и спазват класически етикет. У хората се ценят естественото поведение, непосредствеността и харизмата, вместо безупречните маниери. Това, разбира се не означава, че трябва да пренебрегваме етикета от правила. Ето и една част от поведението на съвременния човек:

Освен по облеклото посрещат и по телефона – колкото и странно да звучи, днес мобилните джаджи покориха хората. Колкото по-луксозен и функционален е телефона, толкова по-добро е мнението за човека насреща. До известна степен това си има своето обяснение, защото няма начин един бизнесмен, делови човек или лице занимаващо се в сферата на услуги и реклама да няма под ръка модерен смартфон, с който бързо да реагира на всяка ситуация.

Домът е мястото, където всеки от нас се чувства свободен и необременен. В него може да се отпусне, без да се налага да подражава на остарели условности. Въпреки, това модел на поведение, трябва да се спазва дори на това така лично място. Недопустимо е да се ровим в смартфона на масата, да прекарваме заключени в банята, докато трае поредния безкраен разговор или да се забавляваме в социалните мрежи, когато близките се опитват да проведат разговор с нас.

До тук добре и много биха се съгласили с модела на поведение у съвременния човек, но нека не забравяме, колко много ни дават тези малки „умни“ устройства и как света без тях не би бил същия.

Прочетена 1034 пъти Последно променена в Петък, 06 Февруари 2015 20:26