ЮЛИ.com

july.saitbg.com

Научете повече за света

Фешън Калърс - Дамски Сака
Сряда, 16 Март 2016 19:33

Как да разберете дали компютърът прегрява и какво да направите за него

Написана от 
Оценете
(0 гласа)

Топлината е враг на компютъра. Компютрите са проектирани с топлинна дисперсия и вентилация, така че те не загряват. Ако са подложени на твърде много топлина се натрупват в компютъра и това може да доведе до нестабилност или внезапно затваряне. В случай, че това стане, потърсете Ремонт на таблети.

Графичната карта произвежда много повече топлина, когато работи взискателно и с приложения. Ако има проблем с охладителната система на компютъра ви, излишък на топлина може дори да нарани физически неговите компоненти.

Прегряването на компютъра

При използване на един типичен компютър по типичен начин, не трябва да се притеснявате за прегряването му. Въпреки това, ако срещнете проблеми при нестабилност на системата, като резки спадове затворена система, син екран, замръзване на изображенията - особено, докато правите нещо взискателно, това може да е сигнал за нередност.

Това може да се случи по няколко причини. В случай че компютърът ви може да бъде пълен с прах, вентилаторът може да се провали, нещо може да блокира вентилационните отвори на компютъра, или може да се наложи по-компактен лаптопи, който никога не е проектиран да работи при максимална ефективност в продължение на часове.

Следене температурата на компютъра

Първо, имайте предвид, че различните процесори и графични процесори (графични карти) имат различни оптимални температурни диапазони. Преди да се притеснявате прекалено за температурата, не забравяйте да проверите документацията на компютъра - или неговите графични спецификации и карти. Такива гарантират, че температурата варира и хардуерът може да се справи.

Можете да следите температурата на компютъра по в най-различни начини. Първо, може да имате начин за следене на температурата, която вече е вградена в системата ви. Често можете да видите температурните стойности или настройки на екрана на вашия компютър. Това ви позволява бързо да видите температурата на компютъра, ако Windows замръзва или има син екрани. Може да направите проверка на температурите, показани на тези места. Имайте предвид, че не всички системи или екрани показват такава информация, но тя е много често срещана. Ако имате съмнения или е може сам да диагностицирате, то потърсете фирма заремонтиране.

Прочетена 942 пъти