ЮЛИ.com

july.saitbg.com

Научете повече за света

Фешън Калърс - Дамски Сака
Сряда, 22 Май 2019 13:38

Какъв часовник да изберем - електронен, кварцов или механичен

Написана от 
Оценете
(0 гласа)

photo 1516461240763 822a87484851

Струва ли си да избирате часовници, само заради практичност или да разчитате на интуиция и вкус, базирани на модни тенденции и дизайн? Съществува ли фундаментална разлика, между евтин и скъп часовник? Много въпроси залягат в тази, на пръв поглед позната тема – часовниците!

Тук, може да разгледате каталога с часовници за подарък от Timebox.bg от официалната страница на сайта.

Какви ръчни часовници да избираме–електронни, кварцови или механични?

С развитието на технологиите, много механизми и устройства използвани, преди това от хората, са потънали в забрава. Така били заместени от ново появили се изобретенията.

Механизмът на часовниците за измерване на време отдавна е прехвърлен в категорията статуси, подчертавайки добрия вкус и позиция на притежателя си. Следователно въпросът, как да се избере часовник с прилично качество, винаги остава от значение.

Механизмът на часовник

Това е ключов критерий в при избора. Механизмът на работа и надеждността на часовника, зависят от неговият механизъм. Тогава се появява,недвусмислен отговор за това кой механизъм е по-добър. Всичко зависи от вкуса, желанията и навиците на притежателя на часовника.

Механичен часовник

Преди повече от 400 години се появили механичните часовници. Днес, те са еталон за качество и надеждност. Източникът на енергия в часовника е механика, задвижвана от пружината или тежести, а времето се измерва, чрез механични трептения на махало или баланс-спирала. На този принцип, работят много оригинални часовници днес.

Предимства на механичните часовници:

Работата им се свежда до работа, без нужда от захранване. Няма нужда да сменяте батерията или да посещавате сервиз за честа подмяна на части;

Експлоатационен срок от 10 години или повече при правилна грижа.

Механичните часовници се предпочитат от хора, които държат да имат нещо надеждно, висококачествено и скъпо. Производителите на механични часовници,залагат на дизайн. Така притежателят им може да се наслади на външния вид и работещ механизъм в продължение на много години.

Кварцов часовник

Тези часовници се появиха сравнително наскоро, преди около 40 години. Те са по-обичаен вариант и са на по-разумна цена. Те работят на кварцов осцилатор, който създава електромагнитни колебания. Предлага се в различни дизайни. Такива часовници най-често се срещат в топ класациите на модата, украсени са с ярки каишки, искрящи камъни.

В онлайн магазин www.timebox.bg може да разгледате много от тези модели.

Предимства на кварцовия часовник са:

Разумна цена. Сглобяването на механизми на практика не включва екип от професионалисти, което намалява разходите им;

Ниско тегло. Малкото тегло на работния механизъм прави крайния продукт практически безтегловен. Ето защо тези часовници най-често са кварцови;

Висока точност. Отклонение в работата на такъв часовник е около 20 секунди на месец;

Надеждност. Простотата на дизайна и малкият брой затворени механизми осигуряват малък брой повреди;

Устойчивост на работа. Тези модели, функционират, без да се налага смяна на батерията в продължение на 5-10 години.

Електронен часовник

Те са плод на техническия прогрес. Използвайки модерни технологии, производителите са превърнали такъв прост и познат механизъм в истинско многофункционално устройство. Това се наблюдава най-много в „усъвършенстваните” модели, които съчетават редица възможности.

Предимствата на електронните часовници са:

Наличието на множество допълнителни екстри: бележник, будилник, телефон, диктофон, крачкомер, измервател на пулса и други. Такива "приспособления" са предпочитани от любителите на техническия прогрес и електронни играчки.

Функции и избор на маркови часовници:

След като сме избрали най-подходящия механизъм за нашите нужди и изисквания, обръщаме внимание на други важни параметри:

Производител.

Часовници от брандирани марки не се произвеждат в китайските фабрики. Висококачествените елементи в тях, правят часовниците с дълга история и традиции, предавани на поколенията напред;

Оригиналност.

Оригиналните часовници, маркови часовници, луксозни часовници и дизайнерски часовници, имат своя статус.

Цвят и форма.

Всеки един модел се избира на база собствени вкусови предпочитания. Желателно е аксесоарът да се впише хармонично във вашия образ и да бъде перфектно съобразен с размера на ръката ви.

Материали.

Каишката и самият циферблат може да са изработени от текстил, кожа, пластмаса и метал (включително скъпоценни и полускъпоценни метали). Този фактор до голяма степен влияе върху цената на продукта.

Независимо от вида на избрания продукт, характеристиките на неговия дизайн, той трябва да бъде закупен от надежден продавач. Изберете оригинални мъжки часовници от доказан магазин като Timebox.bg.

Такъв ще гарантира за качеството и оригиналността на представените продукти.

Прочетена 221 пъти Последно променена в Сряда, 22 Май 2019 13:46