ЮЛИ.com

july.saitbg.com

Научете повече за света

Фешън Калърс - Дамски Сака
Петък, 20 Март 2020 10:14

Какво е семантично търсене и защо е важно

Написана от 
Оценете
(0 гласа)

Какво е семантично търсене?

Най-лесният начин да се обясни значението на израза „семантично търсене“ на конкретен пример, вместо да се цитира Уикипедия.

Спомняте ли си времената, когато въвеждахте определени ключови думи при търсене и получавахте резултати въз основа само на тях?

Преди ако напишете думата „Portishead“ без контекст, търсачките биха предложили голямо разнообразие от опции, вариращи от информация за музикална група до информация за град в Съмърсет.

Днес, ако въведете думата „Portishead“ в търсенето, ще получите резултати, свързани с музикалната група, тъй като повечето търсения са за музика, а не за Somerset.

Целта на семантичното търсене е достави простота. Идеята е да се идентифицират функции от историята на потребителя и да се предоставят най-подходящите резултати. Ако вие не успявате да правите това, може да научите какви качества за копирайтър трябва да търсите.

Както и да е, семантичното търсене, то може да направи повече. То може да предложи няколко опции за заявки, докато потребителят, сякаш предчувства неговите желания.

Резултатите от търсенето зависят не само от историята на потребителските търсения.

Например, ако подадете заявката за търсене „ресторанти с пържоли“, резултатите ще зависят от вашето местоположение, време на деня, история на търсенето и устройството, от което търсите.

Google взема предвид и заявките за търсене на други потребители и колко те са ефективни.

Как работи?

През 2013 г. Google въведе алгоритъма Hummingbird, след който резултатите от търсенето започнаха по-точно да отговарят на потребителските заявки.

Алгоритъмът Hummingbird позволява на Google бързо и по-добре да анализира цели въпроси изречения (вместо да анализира отделни думи) и класира резултатите въз основа на индексиране.

Всяка една дума има много значения. И сега Google е в състояние да разбере контекста на дума въз основа на предишното ви търсене. Това означава, че резултатите са станали по-точни.

Google използва всички резултати от търсенето, за да състави собствена база данни, известна също като Графика на знанието.

База данни на графика на знанието

Графиката на знанията е система, която събира и сортира информация за заявките на повече от милион известни хора, места, организации от различни източници, включително Wikidata.

Когато за пръв път се появи базата данни на графиката на знанията, резултатите изглеждаха като прости карти с връзки и друга информация, взета от Wikipedia.

Сега графиката на знанията стана по-умела и широко разпространена. Ето резултатите от търсенето за „най-добри албуми на 2015 г.“, които заеха целия първи ред на страницата.

Това води до следващия въпрос ...

Защо Google е толкова загрижен за увеличаване броя на източниците на информация?

Всичко е за целта, която Google си поставя за себе си ...

Целта му е да събира данни от цял ​​свят, така че всеки човек да има достъп до тях и да се възползва от получената информация.

Най-скептичните сред вас разбират желанието на Google да направи Интернет по-добър, по-полезен и насочен към потребителя.

Останалите разбират: колкото по-бързо Google дава подходяща информация, толкова повече хора ще я използват за търсене. Следователно шансовете са, че потребителят ще кликне, върху рекламата.

Може да помогнете на Google да намери и индексира съдържанието, като използвате правилните схеми за маркиране на HTML и имайте предвид някои трикове (рейтинг, изображения, видеоклипове и т.н.), които може да използвате, за да направите резултатите от търсенето по-привлекателни.

Колкото повече отговори Google може да даде самостоятелно, толкова по-малко потребители ще взаимодействат директно с вашия сайт.

Ако имате допълнителни въпроси - пишете ни на Този имейл адрес е защитен от спам ботове. Трябва да имате пусната JavaScript поддръжка, за да го видите..

Прочетена 287 пъти