ЮЛИ.com

july.saitbg.com

Научете повече за света

Фешън Калърс - Дамски Сака
Сряда, 13 Април 2016 12:31

Минимизиранo и лесно изчистване на елементарното от дома

Написана от 
Оценете
(0 гласа)

Времето навън е приятно и на всеки му се иска да се поразходи, да се занимава с приятни неща. Това обаче не може да реши въпроса с купищата излишни вещи и материали в дома. Предстои пролетно почистване, в което сами да мобилизирате сили и да организирате дома.

Ето и някои съвети за минимизиране и лесно изчистване на елементарното от дома

Първата стъпка по почистване на дома е да организирате всичко. Понякога това е може да изглежда като непреодолима задача. Превърнете разхвърляните области в спретнати, стилни пространства. Това ще ви гарантира повече свобода на действие:

1 Идентифицирайте проблемните области – набележете всеки участък от домашния терен, където смятате, че има излишна мебел или недостъпни зони, поради струпване на мебели, предмети, ел. уреди и други стари неща. Вярно е, че решенията за съхранение могат да работят за всяко пространство и сега е момента да се възползвате максимално от тях.

2 Едно от местата, където задържаме най-дълго непотребното е килерът. Дезорганизацията в това отделение е място, където цари пълен Хаос. Ако искате и сте готови да промените това, наемете камион, с помощта, който да изхвърлите всичко от дома. Килерът може да е много практичен, ако в него монтирате рафтове, полици или етажерки, на които да редите всичко, което към момента не намира място в дома си. Най-добре и елементарно лесно ще е, ако преди да поставите нещо върху полица да го поставите в кашон. След това подредбата на рафтове ще е много прегледна. Не забравяйте и да маркирате всеки кашон с етикет, за съдържанието му.

3 Организирайте ума си: Опитвате се да запазите елементарно под контрол, достатъчно трудното дори за най-организирани индивид. Добавяне на допълнителен стрес в живот може съвсем да обърка ума ви. Не е нужно излишно да се товарите. Сега има фирми, които само, чрез заявка правят всичко.

4 Сега е момента да се приготвите: Подредете области въз основа на нуждата и какви дейности и задачи се извършват на регулярна основа. Например какво ще трябва да съхраните за друг сезон, кое ви е напълно излишно, кое бихте дарили в някоя благотворителна организация и т.н.

5 Идеалното съхранение: Създаване на пространство за съхранение в области, които преди това са били неизползвани си е най-висока цел за всяка домакиня. Под леглото и в предната зала ще се възползвате от допълнения спестяващи пространство. Помислете за рафтове отдолу в спалнята и една пейка за сядане към вградени шкафове в антрето. Помислете и за изхвърляне на стари мебели.

Прочетена 887 пъти