ЮЛИ.com

july.saitbg.com

Научете повече за света

Фешън Калърс - Дамски Сака
Понеделник, 17 Април 2017 09:02

9 начина да върнете приятната миризма в дома

Написана от 
Оценете
(0 гласа)

Мислите си, че само ремонт на дома може да ви избави от неприятната миризма?

Ремонтът, от една страна е много отговорна дейсност, за която често се налага да наемаме специалисти. От друга създава много, тревожност. Затова е много важно да направите вашия дом красив, удобен и уютен, а ако цялата работа е качествено свършена ще се радвате дълго на свежестта и приятно ухаещи терени.

Сред въпросите, които ще намерите за това как да върнете приятната миризма у дома, ви предлагаме и други полезни отговори. Ето още от нещата, с които да се наемете:

Кофа за боклук - промива се с вода и сапун, за да се отстранят всички остатъците и отпадъци. Не се използват спукани торби за боклук, но дори да е имало такава ситуация лесно може да освежите с тампон напоена с омекотител. Така всичко под мивката ще мирише добре.

Потърсете фирма DEPO.BG за извозване до депо, след почистване на мазета и тавани.

Изпепелени храни на котлона и във фурната - когато се запекат храна или хартия върху котлона, местата се поръсват със сол. Най-добър резултат се получава, ако мястото е все още горещо.

Фризер – поставете чорап със сухо смляното кафе във фризера и няма да има повече миризма.

Микровълнова - сложете в купа с 1 ½ чаша вода, три големи резена лимон и няколко зърна грах. Това довежда сместа до кипене и се оставя да се охлади в продължение на 15 минути, без излишно отваряне на вратата. След като престои така вратичката се отваря и от там лъха на свеж въздух.

Миризмата в съдомиялната машина - уверете се, че на дъното не се натрупват остатъци от храна. След това се изливат в празната машина 3-4 литра оцет (добре е да се разрежда) и се оставя за един час. След това се оставя да работи без прах за пране на средна температура.

Дървени дъски за рязане - избършете ги със смес от лимонов сок и сол или сода за хляб. След това, измийте и подсушете.

Миризмите по време на готвене - когато подготвяте миришещи храни като риба, маса и други с остра миризма, поставете купа с винен оцет. Той абсорбира и елиминира миризмите.

Вижте и контакт с фирма EVRO5.COM, когато се налага почистване на апартаменти.

Хладилник - вместо скъп препарат за почистване на хладилник, поставете празна кутия от маргарин с дупки, пълни с обикновена сода. Содата абсорбира неприятната миризма и влага колкото е необходимо.

Нечистият въздух в банята - уверете се, че вентилацията не е задръстена с прах. Оставете вратата отворена, ако вентилацията не може да се справи. Отърсете всички капки вода от завесите, за да се отървете от мухъл и влага, които полепват по стените.

От тук EVROSONDA.COM може да поръчате фирма за сондиране на вода.

След всички тези мерки във ваза на рафта в банята поставете няколко топки памук, напоени с етерични масла - портокал или лимон.

Прочетена 453 пъти