ЮЛИ.com

july.saitbg.com

Научете повече за света

Фешън Калърс - Дамски Сака
Четвъртък, 21 Юни 2018 08:09

Премахване на миризмата на тютюнев дим – планирайте пролетно почистване!

Написана от 
Оценете
(0 гласа)

Почистване на къщата с изхвърляне на всичко старо, овехтяло и миришещо лошо е нещо обичайно в наши дни. Това се прави от всяко съвременно домакинство и поне един път в годината.

За тази услуга вече години наред има и фирми, които за кратко време спестяват много време и усилия.

Започнете с наемане на фирма Korektni.

Текстил, килими и др. Миризмата най-силно абсорбира тъканта, така че първо трябва да отстраните завеси, одеяла и т.н. Възглавниците по-добре да се заменят с изцяло нови или стари за почистване.

Всички килими трябва да бъдат почистени. Най-лесният вариант е да измиете килимите с прахосмукачка, използвайки ароматен шампоан. Ако прахосмукачката не е налице, трябва да направите почистване на ръка.

Много добри чисти по премахване на миризми от килимите са някои икономични инструменти. Съчетайте ги с вода и пяна и разпространете по повърхността с парцал. Не е страшно, ако повърхността е навлажнена - след това килимът няма да мирише. Когато килимът е сух, трябва да се изсуши отново.

През зимата може да направите за почистване на килими на улицата в чист и пухкав сняг. След почистване на снега килимът няма да мирише с тютюн, а чист въздух ще влезе и в дома ви.

Тапицерията на мека мебел също трябва да се почиства - с прахосмукачка или специален почистващ препарати. Ако старите мебели са много занемарени, по-добре е да ги изхвърлите и да оборудвате с по-нови.

Матраците за легла, ако е възможно, трябва да бъдат заменени с нови и да изхвърлите старите матраци.

Целият прах са абсорбира с влажна кърпа. Такава периодично трябва да изплакнете, натиснете отново и да продължите почистването. Тя ще е от полза, както при матрака, така и при диван.

Планирайте сезонно почистване не само веднъж в годината, а всеки нов сезон, особено ако пушачите в дома са много и не се съобразяват с местата за пушене.

Прочетена 108 пъти