ЮЛИ.com

july.saitbg.com

Научете повече за света

Фешън Калърс - Дамски Сака
Понеделник, 09 Март 2020 18:06

Как да коригираме течовете от керемидения покрив по ефикасен начин

Написана от 
Оценете
(0 гласа)

Проблемите с покрива стават забележими, когато има течове от покрива и други често срещани признаци като петна от вода, простиращи се по тавана или стичащи се по стените. Въпреки че дребните проблеми с покрива можете лесно да поправите сами, основните ремонти трябва да се извършват от квалифицирани и професионални работници. Иначе малките проблеми могат да се превърнат в основни проблеми и в крайна сметка да увеличат разходите за ремонт. Помислите дали да се опитвате да ги решите сами или да наемете професионална фирма за ремонт на покриви, която да коригира ефективно течовете и други проблеми с покрива. По-нататък са обсъдени няколко необходими стъпки, чрез които можете да коригирате течовете на покрива по ефективен и опитен начин.

Оглед на покрива

Процесът на фиксиране на течове от керемидения покрив започва с изследване на самите керемиди. Трябва да инспектирате внимателно керемидите, за да разберете нивото на щетите, както и броя на плочките, които трябва да бъдат заменени. Въпреки че можете да забележите повредените плочки от земята, е наложително да извършите правилна проверка на покрива. Добре е да разгледате внимателно плочките, за да сте сигурни, че няма да пропуснете повредени керемиди.

Събиране на оборудване

След като определите реалния брой плочки за подмяна, трябва да съберете всички необходими инструменти и оборудване, които може да се наложи да използвате, за да свършите работата. Също така, не забравяйте да си вземете правилните обувки, защото това ще ви попречи да се подхлъзнете или да счупите повече плочки.

Премахване на повредените плочки

Можете да използвате стълба, за да стигнете до течащия покрив. Ако има нужда от подмяна на няколко плочки, можете да започнете от единия край и да си проправите път през повредената зона. Задължително е първо да изберете правилната керемида, която да бъде премахната първо, и можете да използвате чук, за да повдигнете внимателно керемидата. Можете да повдигнете керемидата от едната страна с железен лост и да я плъзнете от другата страна.

Подмяна на плочките

За да замените повредените керемиди, можете да използвате лост, за да регулирате държачите. Ще ви е по-лесно да плъзнете новата плочка на място. Ако мястото е точно, можете да държите повдигнатата плочка и леко да плъзнете лоста, като избягвате драскотини по плочките.

Ремонтът на покрива е нещо, което хората не знаят как да правят. Ако това важи за вас, можете да се консултирате с високо ценени професионалисти, които да ви помогнат с всички видове проблеми с покрива.

Прочетена 236 пъти