ЮЛИ.com

july.saitbg.com

Научете повече за света

Фешън Калърс - Дамски Сака
Понеделник, 10 Август 2020 12:46

Дезинфекция на помещения от различни категории инсекти

Написана от 
Оценете
(0 гласа)

За да се унищожат микроорганизмите, опасни за живота и здравето на хората, е необходима дезинфекция. В България съществуват фирми по ДДД, извършващи поредица от санитарно-епидемиологичната обработка на най-високо ниво. Една от тях е Превента ДДДД ЕООД.


Специалистите могат да избавят всеки заразен обекта чрез пръскане на дървеници, бактерии, мухъл, гъбички. Тези и други подобни микроорганизми причиняват сериозни вреди на здравето, причиняват естетически неудобства и нехигиенични условия, развалят интериорните елементи и създават психологически дискомфорт. Ето защо е изключително важно да се отървете от тях навреме. Терминът дезинфекция се е образувал от сливането на две думи - френски «des» - «против» и латински «infectio» - «заразен».

Третирания срещу дървеници в апартамент:

Появата на дървеници в апартамента може да предизвика не само неспокоен сън и многобройни болезнени ухапвания по тялото, но и да доведе до сериозни алергични реакции, възпаления и дори заболявания, защото дървениците са потенциални носители на различни инфекции. Ето, защо е важно да научите повече за дървениците.

Борбата с дървениците в дома практически е безсмислена. Те се размножават бързо, крият се добре и могат да оцелеят дори при екстремни температури, като същевременно оцеляват без храна до една година. Следователно независима борба без специални средства и лекарства, които се предлагат в обикновените магазини, на практика е обречена на неуспех.

Дезинфекция срещу дървеници се извършва бързо и безопасно, когато е поверена на специализирана служба по унищожаване на дървеници. " ПРЕВЕНТА.БГ" ще ви помогне да решите този сериозен проблем, да възстановите спокойния сън и здраве в дома си. Унищожаването на паразитите е тяхна работа!

Дезинфекция на помещения от различни категории инсекти:

Дезинфекция - представлява комплекс от мерки, насочени към обеззаразяване на обекти от околната среда, чрез унищожаване на патогенни микроорганизми . Действайки върху различни патогени на инфекциозни заболявания, дезинфекцията ограничава или напълно изключва възможността за развитие и разпространение на инфекцията.

Дезинфекцията се дели на два вида: частична (локална) и пълна:

Частичната се прилага, ако не са минали повече от 12 часа от момента на заразяване, болестта или вирусът не са с висока степен на разпространение и не са опасни. Една стая, стая или повърхност се обработва.

Пълното дезинфекциране е по-надеждно. Всички помещения и стаи се обработват с него. Пълното саниране при унищожаване на вируси и бактерии ще даде гарантиран резултат.

Когато избирате между частична или пълна дезинфекция, първо трябва да знаете в какви случаи и за кои вируси е подходяща тази или онази опция.

Дезинфекцията се дели на текущата, окончателната и профилактичната.

Дезинфекция текуща се прави в множество обработки на повърхности в контакт с фокуса на инфекцията. Насочена е към унищожаване на микроорганизмите, без това да крие рисковете за човека.

Вторична дезинфекция (контрол). Извършва се след елиминирането на източника на опасността, но с цел да бъдат премахване ларвите на инсекти. Това най-често се извършва в период от 12-15 дни, когато яйцата на възрастните индивиди се излюпват.

Превантивна дезинфекция. Провежда се за предотвратяване появата и растежа на бактерии, гъбички, вируси. Такава дезинфекция трябва да се провежда редовно, дори при липса на очевидни признаци на вредители.

Най-големият резултат се постига при прилагане и на два метода наведнъж. По време на прилагането на тези методи се цели да се запази покъщнината, наред с тапетите, мебелите и пр. Всички препарати са без мирис и без цвят.

Прочетена 101 пъти