ЮЛИ.com

july.saitbg.com

Научете повече за света

Фешън Калърс - Дамски Сака
Петък, 03 Февруари 2023 14:56

5 начина да улесните почистването на къщата

Написана от 
Оценете
(0 гласа)

За да не отлагате вече неприятния процес на почистване, използвайте някои съвети. Те са ни предоставени с любезното участие на екип от извозва.соm.

Никой не харесва процеса на почистване, но е необходимо да го направи. В същото време е желателно разходите за труд и време да бъдат сведени до минимум. Как може да организирате почистване на отпадъци от апартамент бързо и ефективно, като същевременно запазите силата и доброто настроение? За това попитахме специалисти по почистване, изпълнители на онлайн услугата за битови услуги ИЗВОЗВА.КОМ.

Започнете правилно

Започнете да почиствате от стаите и коридора. тези помещения обикновено не се използват толкова много, следователно са по-малко замърсени. След като приключите с коридора, преминете към кухнята. Ако е силно натоварвана, всички повърхности могат да бъдат третирани предварително с почистващ препарат, така че да спестите време и усилия. Чистотата в банята и тоалетната трябва да се извършва на последно място. По време на почистването ще събирате и източвате вода повече от веднъж, ще перете парцали и т.н. Ако започнете с банята, тоалетната, мивката и евентуално пода ще трябва да се измият отново.

Без разсейване

Често ние сами изкуствено забавяме процеса на почистване, разсейвайки се от други дейности: четене на книга, която току-що е почистена от праха, гледане на интересна програма, телефонно обаждане, лека закуска ... По този начин се опитваме да се забавляваме, защото почистването е скучна задача. В резултат на това отнема цял ден и всичкият заряд от сила. За да не се случи това, не се разсейвайте. Определете си зона за почистване и задайте таймер, който ще ви връща към реалността на всеки 10-15 минути, ако изведнъж направите нещо погрешно.

Следвайте времето

Сервизният изпълнител, който професионално почиства помещения от 6 години, съветва да се определи работното време във всяка зона: „20–30 минути са достатъчни, за да приберете нещата, да съберете боклука около апартамента и да започнете да почиствате. Почистването на стаите и коридора отнема около час, кухнята - 40 минути. Още 30 минути са необходими, за да се приведе в ред банята. Тоест за 2,5 часа можете да извършите пълно почистване на целия апартамент, ако действате според плана и следите времето.

Отгоре-надолу

Друг прост съвет, който ще ви помогне да спестите време и усилия е да почистете стаята отгоре-надолу. Трябва да започнете с корнизи, горни рафтове и полилеи, като постепенно преминете към шкафове, офис оборудване, скринове, маси, дивани и фотьойли. Прахосмукачката на килима и миенето на пода са задачи, които винаги се изпълняват последни. В крайна сметка, в противен случай прахът и малките отпадъци от горните рафтове и мебелите гарантирано ще бъдат на пода, принуждавайки ви да почистите всичко отново. Следвайки принципа отгоре-надолу, може да завършите почистването с половин или час по-бързо, тъй като не е необходимо да вършите една и съща работа няколко пъти.

И накрая още един съвет: когато смятате, че работата е много повече от това, което може да си позволите като физически труд или време, то не се колебайте да се обърнете към специалисти. Тях ще откриете в сайта: https://www.xn--80adasbd8b.com. Достатъчно е само да ги потърсите.

Ако почистването не се е превърнало в любимо нещо за вас, не е нужно да отделяте много време за тази дейност, губейки енергията си напразно. Задайте таймер, за да контролирате времето и да не се разсейвате. Започнете от стаите, постепенно преминавайки към коридора, кухнята, банята. Когато сте готови с грубата част по изнасяне на боклука, измийте подовете последно. Още по-лесно ще е да, поканете някой за изпълнение на този тип услуги по почистване на отпадъци от апартамент.

Прочетена 79 пъти