ЮЛИ.com

july.saitbg.com

Научете повече за света

Фешън Калърс - Дамски Сака
Понеделник, 10 Ноември 2014 13:05

Сортиране на метали за скрап

Написана от 
Оценете
(0 гласа)

Ранното сортиране на рециклируеми материали започва на пунктовете и специално утвърдените площадки. След това смесените и рециклируеми материали се събират и доставят в централните съоръжение за събиране на различни видове материали. Това се прави в поредица от етапи, много от които включват автоматизирани процеси, така че един камион с материал може да бъде напълно сортиран за по-малко от един час.

 

Първоначално, смесени рециклируеми материали се отстраняват от местата, където първоначално биват извозвани със специални превозни средства и се поставят върху лентов транспортьор от, където се разпространяват. Големите парчета метали биват раздробявани, преди самият процес по рециклиране сортиране.

Автоматизираните машини разделят рециклируеми по тегло, тежък метал, стъкло и други части от стари автомобили. Това разделение е станал автоматизиран процес в повечето места за събиране на коли на скрап.

Използват се силни магнити, които отделят цветните метали, като желязо, стомана и калай покрития по кутии стомана (каквито са тенекиени кутии) и други.

Цветните метали се изхвърлят от магнитни вихрови токове, в които въртящо се магнитно поле индуцира електрически ток около алуминия, което от своя страна създава магнитни вихрови токове в кутиите. Това магнитно вихрово поле от токове се отблъсква от голямо магнитно поле и контейнерите се изхвърлят от останалата част на поточната линия за рециклиране.

Целият процес на рециклиране, както и повторно използване на рециклиран материал се окаже от полза поради много причини. С него се намаляват количествата на отпадъци, изпратени за депониране, пести се природен ресурс, спестява се енергия, намаляват се емисиите на парникови газове. Всичко това спомага за създаването на нови работни места. Рециклираните материали могат също да бъдат превърнати в нови продукти, които могат да се консумират отново като хартия, пластмаса и стъкло и производство на изцяло нови автомобили.

Прочетена 2703 пъти Последно променена в Понеделник, 10 Ноември 2014 13:09