ЮЛИ.com

july.saitbg.com

Научете повече за света

Фешън Калърс - Дамски Сака
Понеделник, 25 Януари 2021 08:31

Рецепта за Домашна майонеза

Написана от 
Оценете
(0 гласа)

Когато празниците са на прага, винаги търсете от Интернет, от списъци и вестници свежи, а не трудни рецепти. И едно от най-важните ястия на нашите маси са, разбира се, салати.

В почти всяка рецепта откриваме и фразата: „... и добавете майонеза на вкус“. Да, всички имат различни вкусове, но желанието да се използва този френски сос, след почти всяка салата (и не само) присъства в 90% от домакините.

По навик, купуваме майонеза от магазина и дори не ни хрумва, колко лесно и бързо е да се създаде този сос в дома. Нека се опитате да разберем, от какво може да се направи истинска домашна майонеза .

Приготвяне на домашна майонеза

1. Масло - това съдържание съдържа около 65% масло. По-добре е да използвате зехтин - тогава майонезата ще бъде много по-вкусна.

2. Яйца - трябва да се най-пресните, а жълтъкът трябва да е ярко жълт. Трябва да се отделите внимателно - белтък от жълтъка, след което да се разбиете внимателно в банята. Всичко пак се нуждаем от протеини.

3. Сол и захар - по-добре е да се използва умерено.

4. Оцет и за предпочитане лимон.

Лимоновият сок трябва да се използва като киселина. В краен случай можете да използвате оценка за трапезата.

5. Горчица - когато добавяте горчица, получавате не просто майонеза, а провансалски сос.

6. Подправки, хрян, кисели домати, краставици, копър, чесън, лук, сирене и каквото ви харесва.

Процес на приготвяне

Вземаме два жълтъка, 1 ч.ч. захар и 0,5 ч.ч. сол. Всичко това трябва да се смеси по часовниковата стрелка. Без да спирате да разбивате, започнете да наливате 1 ч.ч. масло. За два жълтъка се приема приблизително 1 чаша масло. Майонезата ще стане достатъчно пълна. Когато се добави цялото масло, сосът става гладък и жълт на цвят. Сега добавете 1 супена лъжица към него, лимонов сок и горчица. Вече имате обичайната майонеза с познат цвят. Позната ще е и по вкусът и при насилие с удоволствие!

Бъдете сигурни, стомахът ви ще използва различни разлики. В края на краищата няма консерванти, оцветители и други ценни вещества. Единственото нещо е, че може да съхранявате домашна майонеза не повече от 7 дни и само в хладилника.

Прочетена 356 пъти Последно променена в Понеделник, 25 Януари 2021 08:33
Още в тази категория: « Храна афродизиак