ЮЛИ.com

july.saitbg.com

Научете повече за света

Фешън Калърс - Дамски Сака
Понеделник, 23 Януари 2017 11:51

Как да ограничим боклука в кошчето на кухнята

Написана от 
Оценете
(0 гласа)

Вътрешното CEO има 5 начини за спестяване на планетата и трудно спечелените пари - чрез внедряване на някои лесни промени във вашата кухня.

Всеки търси начини да направи нещата по-зелено. Това е термин, използван в последните години много от медии, знаменитости и екологични групи. Всеки се насърчават да бъде по-зелен, еко и да помогне в името на планетата. Но какво означава да имаш зелен поглед? Нека научим сега:

Яжте остатъци

Знаехте ли, че храната е най-големият донор за отпадъци в депа за битови отпадъци? Според ЗООС, 33 милиона тона хранителни отпадъци отиват в най-големите, американските депа всяка година. Това прави 21% от всички твърди отпадъци на планетата. Ако искате да допринесете с нещо зелено на планетата, то намалете храната, която поставяте в кошчето.

Вижте тук за фирма по преместване:

http://hamalski.com/firma-za-premestvane-radoslav-hamalski-0888-300-500/

Един основен начин можете да направите това е чрез планиране на храненето. По този начин имате план за всичката храна, така че не се разваляйте с нея, преди да можете да го използвате. Друг начин е да не оставяте остатъци. Когато в чинията ви има останала храна, съберете в купичка и дайте на някое бездомно животно на улицата.

Дори, когато сте на заведение (ресторант, пицария, заведение за бързо хранене). Не забравяйте да вземете това, което ви е останало за дома. От една страна ще спестите за следващия обяд, а от друга ще намалите отпадъците, които отиват на депа.

В някои български общини, предлагат почистване на апартаменти. Такова може да поръчате от тук:

http://obshtini.com/pochistvane-apartament-plovdiv/

Отървете се от материали за еднократна употреба

Едно нещо, което използваме всички в дома и харчим напразно за него пари са опаковките за еднократна употреба. Тук се отнасят всички кухненска неща: Хартиени кърпи, салфетки, пластмасови чаши, прибори и чинии, найлонови торбички, опаковки, кутии и пр. Всеки път, когато някой в ​​къщата използва тези елементи, след това изхвърля в кошчето. Мотивация е да премине към постоянни алтернативи и да се отърве от хартията с пластмасови изделия, за да направи по-зелено цялото почистване на планетата.

Вижте още нещо зелено от тук:

http://xn--80adblldd9aggijdu.com/%D0%BF%D0%BE%D1%87%D0%B8%D1%81%D1%82%D0%B2%D0%B0%D0%BD%D0%B5-%D0%BD%D0%B0-%D0%B4%D0%B2%D0%BE%D1%80%D0%BE%D0%B2%D0%B5-%D0%B8%D0%B7%D0%B2%D0%BE%D0%B7%D0%B2%D0%B0%D0%BD%D0%B5/.

Прочетена 1119 пъти