ЮЛИ.com

july.saitbg.com

Научете повече за света

Фешън Калърс - Дамски Сака
Петък, 06 Април 2018 08:40

Поддръжка на водни помпени съоръжения

Написана от 
Оценете
(0 гласа)

Добиването на вода в региони, където няма водоснабдяване е дар, за частния имот. Ето, защо един път достигнато до водата от кладенец, такъв трябва да се поддържа старателно, за да служи за в бъдеще прецизно и точно, а водите му да са с отличен дебит и добро качество за битови употреби.

Колкото по-рано се идентифицира проблем, толкова по-лесно е да бъде отстранен, така че дори и операцията по прокопаване на кладенец да бъде направена добре, се препоръчва редовно да се проверява системата. За да направите това най-малко веднъж на всеки шест месеца, трябва да:

Проверите тръбопроводите и оборудването за течове. Проверете налягането в система: когато помпата е изключена и скоростта на водата от чешмата падне до нула. Използвайте метода за измерване показанията на налягането в резервоара за хидравлично масло. (Това устройство е свързано с хидравличен резервоар, който се намира под пластмасова капачка.) Обикновено, скоростта трябва да бъде 10% по-ниска, отколкото, когато помпата е включена.

Съвет: Определя се въздуха в резервоара, можете да използвате компресора чрез същата клапа. След това е необходимо да се свържете помпата и да следи за неговото функциониране. Помпата трябва да бъде спряна, след като налягането в системата достигне зададената стойност на релето.

Следващата стъпка е проверка налягането в системата, когато няма консумация. За да направите това, помпата трябва да се изключва отново и да се проверят показанията. Нивото на налягането в системата трябва да се съобрази с червената стрелка на превключвателя за налягане.

За да направите това, отворете крана и се уверете, че налягането в системата се е повишила до нивото на зелената стрелка, разположена на ключа, след това трябва да участва в помпата. Необходимо е да се затвори клапата и да се извърши проверка на съответното налягане в системата, както и да се спре помпата.

За възстановяване на нормалното функциониране на кладенеца, понякога просто трябва да си измие оборудването за прием на вода.

Някои експерти препоръчват подобни профилактики на кладенци да се правят не по-рядко от веднъж на три месеца.

Понякога собствениците на имоти са наясно, че кладенеца трябва да се почистват редовно. Въпреки това, експертите отбелязват, че тази процедура е необходима само при специални случаи, като например затлачване на кладенеца.

В случаите, когато кладенецът не се използват редовно, например, само през лятото, утаяването може да се случи с много висока степен вероятност. В този случай, само изпомпване от кладенеца, оставя утайки. В такива моменти само измиване може да даде добри резултати. Ако качество на водата, която влиза в къщата е придружено от фини частици, то филтърът трябва да се сменя или изисква цялостна подмяна. Друг метод за диагностициране на проблема е когато водата остава чиста, но идва в недостатъчни количества. В тази ситуация, най-вероятно е да има задръстен филтър. За възстановяване на нормалното функциониране на кладенеца трябва да се почисти. Така, постоянно наблюдение на работата на оборудването, както и спазване на количеството и качеството на входящата вода, можете да помогне проблемът да се идентифицира в началото на деня и бързо да бъде отстранен.

Прочетена 327 пъти