ЮЛИ.com

july.saitbg.com

Научете повече за света

Фешън Калърс - Дамски Сака
Събота, 20 Април 2019 11:05

Има ли мъртви сезони в онлайн търговията

Написана от 
Оценете
(0 гласа)

Ако вече имате онлайн бизнес, навярно сте забелязали, че има сезонност и тук. Може продуктите, които предлагате да са свързани със сезони, но може и самата електронна търговия да има моменти на пик или спад.

Ако все още не сте стартирали своят онлайн бизнес предвидете своята Изработка на онлайн магазин или научете повече за:

Има ли мъртви сезони в онлайн търговията

Разбира се като всяко друго нещо, така и електронната търговия си има своите моменти на възход и падения. И дори вашият онлайн магазин да предлага продукти, които се търсят целогодишно, пак не е гаранция, че всеки месец ще жънете ръст е продажбите.

Така например, ако продавате онлайн дрехи, то магазинът ви е добре да има богат арсенал от продукти за всеки сезон. Тук обаче оптимизацията на магазинът ви трябва да е на много по-мащабно ниво, за да може да се класирате сред търсачките за всеки сезон.

Ако, обаче предлагате басейни или къмпинг оборудване, това са неща, които реално се търсят един път в годината. Разбра се с такива продукти ще имате по-големи надценки, от които ще печелите и за мъртвия сезон, но при вас той ще е по-дълъг от този на целогодишния онлайн магазин. И все пак, тук голямо ваше предимство е по-малката инвестиция в оптимизация по конкретни ключови думи и по-бързи резултати.

Кои са мъртвите сезони в онлайн търговията

На този въпрос не може да се отговори конкретно. Всичко е много относително. Ако предлагате техника или телефони, за които вече знаете, че се търсят във всеки сезон, все пак ще установите разни аномалии. Така, например в сезони преди големи празници, ръстът на продажби ще скача (може дори двойно или тройно). И обратното след големите празници ще има мъртъв период. Периодът на затишие е обичайно явление, дори за реалните магазини. Така, че не се предавайте.

Как да преодоляваме малките кризи, за да удържим на конкуренцията

В моментите на сезонно затишие или мъртви сезони в онлайн търговията ви предлагаме да инвестирате. Така е и в природата. След голям катаклизъм, след бури идва момент на регенерация. Направете тази за вашия онлайн магазин в момент на мъртъв сезон за е-търговията си. Инвестирайки в бизнеса, било то за популяризиране, разширяване, реклама, по-нов уеб дизайн с elenkov.net няма да сгрешите. Сами ще се уверите, че в следващият пик ще сте още по-търсени, а продуктите ви още по-продавани.

Прочетена 226 пъти