ЮЛИ.com

july.saitbg.com

Научете повече за света

Фешън Калърс - Дамски Сака
Неделя, 02 Ноември 2014 15:21

Любопитни факти за тенис на корт

Написана от 
Оценете
(0 гласа)

Тенисът на корт се утвърждава като Олимпийски спорт през 1896 г. След не много време той отпада като дисциплина, заради някои субективни съображения.

 

Официалното играта тенис на корт е възстановена и една дисциплините на Олимпийските игри в 1988 г. Тогава се провеждат и  надпреварите в Сеул в страната Южна Корея. Страната ни отбелязва добри позиции на тези игри и е представена от Мануела Малеева, която получава бронз. С това България става известна в световен мащаб. На полуфиналите аржентинката Габриела Сабатини, побеждава българската победителка.

Други български имена в света на тенис на корт са тези на двете сестри Магдалена и Катерина Малееви. Катерина играе в Сеул, но там е победена от Пам Шривър.

По време на олимпиадата през 1992 г. в Барселона, двете български тенисистки Катерина и Магдалена Малееви, както и Елена Пампулова. Трите играят, но само двете сестри продължават в по-горните полуфинали. Тогава Катерина достига до втори кръг, последва примера на сънародничката си Елена. Магдалена Малеева остава с две поредни победи, докато японката Кемико я побеждава в олимпиадата.

Сестри Малееви правят зашеметяваща кариера и продължават в най-големите турнири за тенис на корт. Те отбелязват невероятни успехи, които остават гордост за родината ни. Днес погледите и надеждите са насочени към Цветана Пиронкова, която се представя не по-малко добре от предшественичките си в дисциплината на световни форуми. Така интересът към тениса в България не стихва и днес.

Любопитни факти от историята на световни тенисисти, като Давид Ферер и много други, може да узнае всеки, а тайната на успеха им е дълбоко заложена в упоритостта и желанието за покоряване на висините. Всеки може да опита уменията си и да научи нещо ново от света на тенис на корт.

Прочетена 8332 пъти