Печат на тази страница
Неделя, 14 Декември 2014 15:35

6 стъпки за прехвърляне на MS Office на нов компютър

Написана от 
Оценете
(0 гласа)

Всяка нова технология изисква определено време на разучаване, настройки, сваляне на приложения и т.н. Всичко това може да бъде лесно и да стане за кратко време, без дори да са нужни специални познания. Въпреки голямото разнообразие от модели на добри цени на пазара за технологии се предлагат и множество наръчници, съвети и инструктажи, как да се направят всякакви неща. В случай, че имате нов компютър и все още се питате как сами да инсталирате някоя нова програма на него, то добре е да знаете, че не са необходими сложни връзки - лесно можете да инсталирате MS Office на всеки един нов компютър.

Най-подходящия начин за прехвърляне на Microsoft Office от един компютър на друг е да деинсталирате софтуера от стария компютър и извършване на нова инсталация на новата. Според лицензионните условия за Microsoft Office, в комплекта издания на Office Home и Business, както и Office Professional могат да бъдат инсталирани на един основен компютър и един лаптоп или друго преносимо устройство. Ако сте закупили комплекта Business или Professional версията на софтуера и искате да го прехвърля на или от лаптоп, премахване на Microsoft Office от старата система е строго задължително.

Етап 1

Проверете дали Microsoft Office вече е инсталирана на новия компютър; Може да се наложи само да се регистрирате на софтуера с вашия продуктов ключ. За търсене на Microsoft Office в Windows, отворете менюто "Старт", щракнете върху "Всички програми", след това превъртете надолу и за връзка към Microsoft Office. В Mac OSX, кликнете върху иконата "Finder" и тип "Microsoft Office" в полето за търсене.

Стъпка 2

Намерете продуктовия ключ, доставен с вашето копие на Microsoft Office. Ако имате друга версия, ключът може да се намери от вътрешната страна на DVD. Ако сте закупили софтуера като дигитален даунлоуд, продуктовия ключ е отпечатан на имейла за потвърждение на поръчката.

Стъпка 3

Деинсталирате Microsoft Office от стария компютър, ако е достигнал броят на допустимите инсталации или ако вече не възнамерявате да използвате компютъра. В Windows, щракнете върху "Старт | Контролен панел | Програми и компоненти | Microsoft Office | Uninstall |.

Етап 4

Ако имате инсталационния диск на Microsoft Office, поставете го в оптичното устройство на новия компютър и следвайте указанията на екрана, за да инсталирате софтуера.

Етап 5

Изтеглете инсталатора на Microsoft Office от сайта на Microsoft, ако не разполагате с инсталационен диск може да потърсите активен такъв в линк, директно в Интернет. В зависимост от скоростта на интернет връзката ви, изтеглянето може да отнеме между 10 минути и два часа. Кликнете два пъти върху иконата на приложението и следвайте указанията на екрана, за да инсталирате Microsoft Office.

Етап 6

Въведете 25-цифрения продуктов ключ, това ще завърши инсталацията.

Информацията в този член се отнася за Microsoft Office 2010 и Microsoft Office за Mac 2011 г. Тя може да се различава леко или значително от други по нови продукти.

Повече инфо за технологичните продукти на пазара може да откриете и в електронните магазини за телефони, офис техника, таблети и други.

Прочетена 1462 пъти Последно променена в Неделя, 14 Декември 2014 15:37