Печат на тази страница
Четвъртък, 22 Януари 2015 12:21

Топ 5 причини да изберете 2 В 1 Laptop / Tablet

Написана от 
Оценете
(0 гласа)

Навярно сте чували за най-новите модели джаджи 2 в 1 лаптопи, които работят в режим таблет. Те не са просто новост - те предлагат гъвкавост, автономни устройства, които не могат да се сравняват. Подбрахме 5 полезни неща, които можете да направите с подобни устройства с 2 в 1. Преди това обаче, нека научим: Какво е 2 в 1:

 

Най-лесният начин да се разбере какво е 2 в 1 е, е да се помислите за лаптоп - лаптоп с пълна мощност, с клавиатура и Microsoft Windows и всички гъвкавости, които предлага. След това се добавя възможността той да се превърне в сензорен таблет. С моделите 2 в 1 може да се движите между лаптоп или таблет, когато имате нужда, така че не е нужно да останат обвързани с бюрото, когато искате да пътувате. Така постоянно ще имате възможност и достъп до работа, електронна поща или сърфиране в мрежата, всичко, от което имате нужда. Идеални предложения за слушалки, които по всяко време могат да са под ръка са на разположение за портативните компютри.

Различните 2 в 1 технологии се трансформира между лаптоп и режима на таблет по различни начини. Като цяло, обаче, можете да разделите 2 в 1 в няколко основни категории. Можете да намерите тези, които функционират като лаптоп нормално, но да имат 360-градусова панта, която позволява на екрана да се превърне в таблет. Можете да намерите лаптопи с разглобяема клавиатура, завъртане на екрана във вид на таблети, някои от които са с допълнително вградена батерия, за да увеличи силата на мощност и управление. Може също така да намерите плъзгачи: 2 в 1, които имат клавиатура, скрита вътре в шасито. И, разбира се, има проекти, които да вземат изцяло уникален подход към това превръщане.

1. Трансформатор от типа докосване и като заместител на мишки – когато бързо трябва да достигнете до дадена информация, няма нищо по-удобно от конвенционалната физическа клавиатура. Но, когато искате да се излежавате на дивана и да сърфирате във Facebook, за да използвате таблета по-лесно с 2 в 1, за преминаване от един режим към друг няма да се налага да откачвате а клавиатурата, или да го завъртате устройството.

2. Пътуване с по-малко зарядни устройства и по-малко боклуци

Когато пътуват по работа, много хора вземат лаптоп и таблет, а калъф и чанта за лаптоп е най-подходяща при пренасяне. Да мъкнете две устройства, плюс всички зарядни устройства си е истинско изпитание. С 2 в1 превключете към наполовина подобрената вариация и ще се разминете с нуждата на допълнителен ръчен багаж. Бонусът тук се явява ако вашата джаджа може лесно да превключи в стандартен микро-USB порт и да сте в в състояние да използват едно и също зарядно от вашия телефон.

3. Изберете изчислителна платформа, която е точно за вас

Конвертируемите устройства са налични и в двата Windows 8.1 и Android – изберете метода, който работи най-добре за вас. Ако не можете да решите, някои модели позволяват да превключвате между Windows и Android на едно и също устройство.

4. Без клавиатурата за пространство и ефективност – много пъти при пътуване и в тесни пространства не е възможно да държите лаптоп с цялата му налична клавиатура и обем. Тогава от полза се явява таблет устройството с портативния размер и приложение.

5. Използвайте стилуса за лесно водене на бележки

Ако не искате разсейване на клавиатурата, докато водеше бележки, преминете в режим на таблет за водене на записки. За още по-ефективни водене на записки, добавете стилус или изберете модел, който си има вграден. Обърнете внимание и на батерията на устройството.

Прочетена 1089 пъти Последно променена в Събота, 24 Януари 2015 17:22