ЮЛИ.com

july.saitbg.com

Научете повече за света

Фешън Калърс - Дамски Сака
Сряда, 28 Януари 2015 11:19

Колко струва употребата на климатици

Написана от 
Оценете
(0 гласа)

Купуването на климатична система е само първата сметка, която следва да се направи. Всеки потребител, решил да постави съвременните и многофункционални устройства в дома си трябва да е на ясно с редица въпроси касаещи последвалите разходи. В противен случай може да откриете, че инвестицията не е била толкова ефективна, както първоначално сте я замислили.

 

Ето какво трябва да знаете за климатици и текущите им разходи:

Климатици и енергийна ефективност

Колкото повече енергия е необходимо за охлаждане на една стая или няколко стаи, толкова по-висок експлоатационни разходи може да имате. Един от начините да изберем икономичен климатик Midea MS12F-09HRN1 12F6/MS12F-09HRN1 Fairwind, който ще струва по-малко е да погледнете на етикета и Energy Star рейтинг. Върху климатика, може да откриете два номера. Единият номер гласи производствен капацитет на устройството и останалите страни подавано захранване. Тези числа показват коефициент на енергийна ефективност на климатика (EER), до която той може да охлади по-голяма площ (известно още като капацитет). И обратното по-малко енергия (мощност), която да получите при по-висока енергийна ефективност.

Малък капацитет климатик ще струва по-малко от голям капацитет климатик, но ако има достатъчно капацитет, за да охлади малко помещение, неговите текущи разходи ще са високи, тъй като ще бъде принуден да работи по-усилено и по-дълго. Например, 5.0kW климатик може да е добре за вашата спалня, но не разполагат с достатъчно капацитет за ефективно охлаждане на вашия хол.

Изборът на климатик може да е в диапазон от три основни типа:

Портативен

Сплит система

Канални

Преносимите климатици са идеални за инцидентно използване в по-малка стая, но ако търсите по-трайно решение, вероятно ще искате да си купите или сплит система, или канални системи. Сплит системи са между охлаждане на външно тяло и стена или прозорец, монтират се на изхода, където преминават двата въздуха. Канални системи имат една централна единица, която разпределя въздуха в стаите чрез канали. Съществуват и плюсове, и минуси.

Моделите канални система са по-дискретен вариант, отколкото поредица от отделни сплит системи, но ако не си купите система на зона, ще охлади всяка стая в къщата и по този начин създава по-високи експлоатационни разходи.

Сплит системите са далеч по-малко скъпо, отколкото канални системи. Можете да си купите един за основното помещение на къщата и да добавите още такива, в случаи, че бюджетът позволява.

Освен тези три основни вида климатици, има редица други опции, за да изберете точните климатици за вашия дом.

Изборът на най-ефективен енергиен климатика за вашите нужди, не е лесен, но си струва усилието. Доставчици климатик могат да съдействат за вземане на правилното решение. Интересни модели, намаления и промоции на климатици може да откриете и сред NEOCLIMA NS/NU12MHO.

Прочетена 1074 пъти Последно променена в Сряда, 28 Януари 2015 11:28