ЮЛИ.com

july.saitbg.com

Научете повече за света

Фешън Калърс - Дамски Сака
Понеделник, 06 Юли 2015 08:40

Когато свърши ремонтът

Написана от 
Оценете
(0 гласа)

След неудобствата, които неминуемо са свързани с всяка ремонтна работа, е време да помислите за допълнително освежаване на вашия дом. Не, още не е време за мебелите, но има неща, които доставят по-голямо удобство, отколкото могат да имат холната секция или гарнитура. Това са довършителните работи, свързани с поставянето на дограма, врати или прозорци.

Дограмата е повече от функционална. Тя осигурява изолация във всички компоненти, които са необходими за по-добрия и качествен живот у дома. Дограмата може да предпази жилището ви, както от нежелани посетители, така и от така омръзналати ни влага, която е особено забалежима в нови или току-що отремонтирани жилища.

Дограмата има три основни варианта, които се отличават по своите качества, присъщи, преди всичко на елементите, от които е изградена. Доста популярен вид е алуминиевата дограма. Предвид своя състав, тя е доста подходяща за жилища, които са изложени на постоянните капризи на времето. Алуминиева дограма, врати или прозорци биха ви спестили немалко пари, предвид техните характеристики. Не трябва да се забравя, че дограмата е изработена от метал, който е неподатлив на различните атмосферни влияния, както и на промени, свързани с неговата продължителна употреба.

Друг основен компонент, що се отнася до външната изолация на дома ви е дървената дограма. Дървото е известно със своите изолационни свойства. Но не само това. Решението за поставяне на дървена дограма би ви гарантирало лека завист у съседите. Тя е красива, функционална, а същевременно и доста по-скъпа, отколкото останалите видове дограма.

PVC дограма е едно от най-разпознаваемите средства за изолация, когато искате да се справите с ежедневната влага или горещина. Балконите, терасите и въобще – жилищата, снабдени с ПВЦ дограма са значително по-изолирани, отколкото тези, които нямат никаква изолация. В завиесимост от своята функционалност, ПВЦ дограмата се дели на няколко основни вида. Те са определени, преди всичко от размера и качествата на профилите, които изграждат ПВЦ дограмата.

Прочетена 1157 пъти