ЮЛИ.com

july.saitbg.com

Научете повече за света

Фешън Калърс - Дамски Сака
Петък, 16 Септември 2016 16:04

Как да местим тежки мебели сами

Написана от 
Оценете
(0 гласа)

Ако искате да движите тежки мебели сами в дома или на друго място, научете се как да имате силата на 10-ина мъже.

Преместването на мебели е скучна работа, но на всеки се налага да мине през нея в един или друг момент. Независимо дали става дума извозване на мебели или преместване в рамките на собствения дом, при мигрирането в нов апартамент не е работа, която лесно ще свършите сами.

Независимо дали искате да избегнете разходите за професионални хамали, местенето на обемисти мебели в кратък срок, има някои стратегии, които могат да ви помогнат да се изпълни задачата по своему.

ВНИМАНИЕ: Ако имате съществуващи здравни проблеми, въпроси, особено с опорно-двигателния апарат, тези съвети не могат да бъдат за вас. Докато тези съвети могат да облекчат някои от стреса вдигането на тежки предмети поставя някои варианти, които да елиминират количеството усилия, необходими, за да се движат такива тежки предмети, така че подходете с повишено внимание.

Оценка на мебелите

Първо, започнете чрез оценка на формата, теглото и размерите на мебелите. Ако трябва да се движат през врата, тесен коридор или по стълбите се прави измерване и оценка. Това, което е най-добрия начин за носене и се позиционират мебелите, така че да преминава през стени или врати без удари.

Премахване на приложените части

Ако извършвате тежка работа всичко, което ще ви е от полза е да отстраните допълнителните части.

За кушетки или столове, отстранете всички свободни парчета като възглавнички, крачета и други, за да не е тромаво самото местене.

Когато местите скринове или лавици с чекмеджета или рафтове, изпразнете съдържанието, тъй като всичко това създава по-голяма тежест. Ако е възможно, извадете чекмеджетата и рафтовете от техните по-големи единици. Най-малко, се уверете, че сте съхранили всички болтчета, гайки и винтове, за да може след това да монтирате коректно.

Премахнете всички други части, които лесно се демонтират или са необезпечени.

Помислете за повърхността, върху която движите мебелите, независимо дали това е хлъзгав, неравен или чувствителен терен. Купуването на някои плъзгачи от магазин може да облекчи работата значително. Повдигнете всяка страна на мебелите и плъзнете до желаното място.

Друг вариант е да се използва количка или валяк. Дръжката на метла или корнизи могат да бъдат използвани като валяци. Повдигнете всяка страна на мебелите и натиснете ролките отдолу. Повторете този процес. Когато се използва количка е добра идея да се позиционира до стената и след това натиснете или дръпнете мебелите, така че количката няма да се търкаля. Почистване на дворове може също да ви е от полза.

Кухненски уреди

Тежки кухненски уреди като хладилници, перални машини и готварски печки могат да бъдат преместени с по-малко усилия, ако се разпространи препарат за съдомиялната по пода и така се намали триенето.

Ако трябва да се движи по-висок хладилник, застанете зад уреда и го наклонете към себе си, но само малко и натиснете първо от едната страна, после другата. С променливо тласкане на всяка страна ще се намалите рискът и загубата на контрол, потенциално върху вас.

Преместването на мебели по стълбища

Провеждане на мебели нагоре или надолу по стълбите може да се окаже трудно, ако сте сами. Използването на две дъски като рампи, може да натисне елемента нагоре или надолу. Друга полезна идея е да се въведе някакъв картон или стар килим / лист под мебелите, които искате да преместите и след това просто го издърпайте. Този трик може да предпази повърхността на пода и в същото време е лесен и евтин начин да се движат нещата.

Заключителни мисли

В резултат на тези насоки, можете да си спестите много пари и нерви и можете да се свърши работата, без професионален „щангист“. Последното разбира се е в кръга на майтапа, но професионален хамал със сигурност ще ви е от полза.

Не забравяйте да пазите краката си и да държите гърба си изправен, за да се избегнете наранявания.

Ако в даден момент не се чувствате уверени, не го правете. Винаги може да намерите фирма, която да спести от ценното ви време и сили.

Прочетена 1909 пъти Последно променена в Петък, 16 Септември 2016 16:05