ЮЛИ.com

july.saitbg.com

Научете повече за света

Фешън Калърс - Дамски Сака
Сряда, 14 Декември 2022 20:03

Най-добрият контролен списък за почистване и организиране на мазето

Написана от 
Оценете
(0 гласа)

Мазетата имат репутацията на прашни, мръсни, подобни на подземия стаи, които не служат с особена цел, освен да ви карат да настръхвате всеки път припарвайки до същността им.

В действителност, мазетата са удобни места за съхранение, които могат да се удвоят като допълнително жилищно пространство, домашен офис, стая за игри и т.н. Следвайте този контролен списък за почистване и организиране на мазето, за да поддържате своето в най-добра форма.

Контролен списък за почистване на мазето

Независимо дали завършването на вашето мазе е далечна фантазия или то вече е напълно завършено, вероятно е там, където се намира по-голямата част от складовете в дома ви. Мазетата са идеални места за съхраняване на неща, до които само от време на време се нуждаете от достъп, като празнични декорации и стари документи, които може да са важни някой ден (но не днес).

Въпреки това, мазетата могат бързо да бъдат затрупат. Ето някои седмични, месечни и годишни задачи за почистване на мазе, които да правите, за да сте в крак с цялостната чистота на вашето мазе.

Ежеседмично почистване на мазе

Когато уикендът настъпи и най-накрая имате време да освежите къщата, не забравяйте мазето. Подреждането му всяка седмица ще го поддържа да изглежда спретнато и подредено, през цялото време.

Задачите, които трябва да изпълнявате всяка седмица, включват:

Изхвърляне на боклука;

Отстранете предметите, които не ползвате от години (играчки, самотни чаши и т.н.);

Избършете праха и повърхностите;

Използвайте - Моп, метене и/или прахосмукачка (в зависимост от повърхността);

Месечни задачи за почистване на мазето

От време на време мазетата се нуждаят от нещо повече от подреждане. Всеки месец (или по-рано, ако забележите, че е необходимо), изперете текстилни изделия, които имате в мазето (пердета, килим, пътека, покривка и пр.).

Всеки месец се справяйте със следните задачи за почистване на мазето:

Изперете пердета и други текстилни изделия;

Измийте прозорците отвътре и отвън;

Почистете/избършете мебелите;

Избършете вентилационните отвори;

Почистете щорите, ако имате такива;

Годишни задачи за почистване на мазе

Докато изпълнявате някои задачи по почистване редовно, за да поддържате мазето си блестящо, има някои задачи, които са необходими само от време на време. Може да задържите тези конкретни работни места, докато годишният ви час за пролетно почистване или коледно почистване не удари. Те са:

Извадете и измийте осветителните тела;

Сменете електрическите крушки, ако е необходимо;

Измиване на стени, первази, врати.

В заключение:

За всички по-горе изброени задачи и по всяко време може да се доверите на фирма. Една такава с отлична репутация е СОФИЯ.БГ.СЪРВИЗ. Екипите от такава ще пристигнат на място и ще освободят терените от всички излишни неща. Повече за нея и предлаганите услуги, може да разгледате на адрес: https://www.sofia.bg.services/maze.

Прочетена 94 пъти Последно променена в Сряда, 14 Декември 2022 20:03