ЮЛИ.com

july.saitbg.com

Научете повече за света

Фешън Калърс - Дамски Сака
Понеделник, 13 Март 2023 15:41

Хамали за извозване на стари мебели – кога, как и защо

Написана от 
Оценете
(0 гласа)

Правите ремонт, местите се в нов дом и се чудите, дали да наемете хамалска фирма или да го направите сами? В крайна сметка всичко зависи от това, колко големи неща местите, колко са и къде.

Така хамали за извозване на стари мебели може да наемете от тук: https://www.chistachi.bg/izhvarlyane-stari-mebeli-sofia.

При условие, че вашият инвентар не е толкова голям, да речем, ако премествате съдържанието на едностаен апартамент, вероятно ще може да се справите със задачата с помощта на приятел. Ако разстоянието между двете локации е не повече от 30 км и може да извършите целия транспорт за един ден, то може да бъде отлично решение. Но когато има повече неща, които искате да преместите или новият ви дом е на по-далечно място, хамалската услуга е по-добро решение, защото е много по-добре оборудвана, опитна и готова за вашето преместване. Как да процедирате, предлагаме ви да узнаете сега:

Направете дълбоко почистване

Последното нещо, което може би искате да направите, след като процесът на преместване приключи, е да почистите новия си дом от горе до долу. Най-доброто време за тази задача е веднага след нанасянето.

Ако просто нямате време или мотивация веднага да сложите ръкавиците и да започнете да лъскате апартамента си с почистващи препарати и дезинфектанти, вместо това се обадете на професионален сервиз за почистване. Независимо дали плащате във време или пари, животът в чист нов дом е приоритет.

Определете списъка с ремонти по важност

Когато се преместите в нов дом, независимо дали е имал предишни собственици или не, вероятно ще имате доста проекти за ремонт и преустройство. Трябва да имате обща представа, какво искате да поправите, преди да се нанесете, но все пак може отново да преминете през жилищното пространство и да проверите списъка си и да подредите приоритетите.

Имате достатъчно време за това, тъй като няма да се налага да се захващате с всичко наведнъж след нанасянето. Тази задача ще ви спести време, защото ще знаете, какво точно трябва да се направи и кога.

Сменете ключалките

Винаги, когато се местите е важно да смените всички външни брави на къщата или апартамента си. Дори и да не се притеснявате за предишния собственик, никога не знаете кой друг може да има ключ до него. Безопасността определено е на първо място. Цената е малка, а вие ще сте спокойни.

Променете адреса си

Възможно е вече да сте уговорили смяна на адреса в административното звено или вътрешно организационно звено за административни вътрешни работи преди деня на преместването, но ако още не сте, сега е подходящият момент.

Кажете на контактите си за промяната на адреса, не само на приятелите и семейството, но и на абонамента и доставчиците на заеми, вашата банка и всеки друг, който редовно ви издава сметки или документи. Трябва също така да уредите промяната на адреса във всички ваши лични документи, като паспорт, лична карта и шофьорска книжка.

Опознайте съседите си

След като се нанесете в нова къща е добре да поздравите съседите си, поне най-близките и да им се представите. Освен за добросъседски отношения, срещата със съседите е полезна и за опознаване на местната общност и намиране на препоръки за местни услуги (като електротехници, ключари, автомонтьори и др.), в случай, че имате нужда от тях. Няма нужда да посещавате съседите си у дома, просто им се представете, когато ги срещнете за първи път. Добрата дума намира красиво място.

Преместването в нов дом вече е малко стресиращо, но следването на съветите по-горе може да помогне и да улесни цялата ситуация. Има много неща, които трябва да се направят, така че да не се срамувате да помолите приятел или член на семейството за помощ или да се обадите на хамалски услуги, които ще свършат по-голямата част от работата вместо вас. Колкото по-рано се погрижите за основните неща, толкова по-скоро ще започнете да се чувствате като у дома си в новия си дом.

Източник: CHISTACHI.BG

Прочетена 80 пъти